Atletiko šalje Šaponjića na pozajmicu!

Srbin neće dobiti šansu kod Simeonea! "Čolo" javio klubovima - Šaponjić može da ide! Atletiko Madrid je spreman da mladog srpskog napadača pozajmi već ove zime. . .

Fudbal 16.10.2019 | 13:42
Atletiko šalje Šaponjića na pozajmicu!
Dolazak mladog srpskog napadača Ivana Šaponjića iz Benfike "B" u prvi tim Atletiko Madrida bio je jedan od najšokantnijih transfera ovog leta...

Dobijao je bivši igrač Partizana šansu na pojedinim pripremnim utakmica, uspeo da postigne i pogodak protiv Numansije, ali je konkurencija kod "jorgandžija" ipak preopasna da bi mogao da se probije do mesta startera u timu koji se bori za titulu u Španiji.

Stoga - logično rešenje!

Kako prenosi "AS", Dijego Simeone i Atletiko Madrid obavestili su Ivana Šaponjića da će tokom zime moći da promeni sredinu. Poslaće ga na pozajmicu kako bi igrao više.

Za sada se nisu pojavila imena klubova koja bi mogla da dovedu Šaponjića, ali ne bi bilo iznenađenje da to bude neki klub u drugoj ligi Španije, kao što je recimo Uroš Račić prethodne godine igrao za Tenerife, dok je verovatna opcija i povratak u Portugal...

Transfer Ivana Šaponjića u Aeltiko Madrid prošlog leta je bio iznenađenje za mnoge. Srpski napadač nije igrao u Benfiki, bio je član B tima, a onda je prilično odjeknula vest da ga je kupio Atletiko Madrid.

Madriđani su platili 500.000 evra za dovođenje Šaponjića, a španski mediji su pisali da je transfer dogovoren kada je Jan Oblak produžavao ugovor sa Ateltikom jer oba fudbalera imaju istog agenta.

Šaponjić je zadužio opremu Jorgandžija, prošao pripreme, ali nije dobio šansu u žestokoj konkurenciji kod Dijega Simeonea pored klasičnih napadača Dijega Koste i Alvara Morate. Ateltiko uglavnom igra sa jednim od dvojice pomenutih u startnoj postavi i Žoao Feliksom kao polušpicem. Šansu sa klupe dobija i Korea, pa se za Šaponjića nije našla prilika da zaigra.

Srbin je od početka sezone samo dva puta bio na klupi (protiv Leganesa i Hetafea) i nije dobio šansu da debituje.

Madridski As danas piše da je Atletikov plan sa Šaponjićem da ga u januaru pozajmi negde gde će igrati. Sportski direktor Andrea Berta će u narednih dva i po meseca imati zadatak da nađe Šaponjiću klub po meri u kojem će igrati i razvijati se. Klub je doveo Šaponjića kao pojačanje na koje može da znači u perspektivi i nema luksuz da ga razigrava u toku ove sezone. Pogotovo što se Kup kralja više ne igra u formatu od dve utakmice po rundi što je ranije bila prilika za mlade igrače i rezerviste da se nametnu. U kupu se sada igra jedna utakmica, a Atletikove ambicije su da  osvoji takmičenje i zato neće biti mnogo eksperimentisanja sa sastavom i prilika za mlade i neafirmisane igrače.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar