Joveljić među 20 kandidata za nagradu "Golden Boy"!

Italijanski sportski list "Tutosport" skratio je spisak kandidata za nagradu "Golden Boy", koju dodeljuje za najboljeg mladog fudbalera.  Spisak skraćen sa 40 na 20 imena: Joveljić „preživeo“, Pavlović otpao iz trke za najvećeg talenta sveta.  Novi filter za nagradu Golden boj. . .

Fudbal 16.10.2019 | 12:26
Joveljić među 20 kandidata za nagradu "Golden Boy"!
Na listi je ostalo 20 igrača koji imaju manje od 21 godine, a među njima je i bivši igrač Crvene zvezde Dejan Joveljić.

Prema nekim procenama glavni kanidat za osvajanje ovog prestižnog priznanja je Žoao Feliks, prvotimac madridskog Atletika.

Kandidati za osvajanje nagrade "Golden Boy": Matijs de Liht, Alfonso Dejvis, Đanluiđi Donaruma, Ansu Fati, Fil Foden, Mateo Genduzi, Erling Haland, Kai Haverc, Žoao Feliks, Dejan Joveljić, Mojza Ken, Li Kangin, Andrij Oleksijovič, Danijel Malen, Mejson Maunt, Rodrigo, Džejdon Sančo, Feran Tores, Vinisijus, Nikolo Zaniolo.

Ova nagrada se dodeljuje od 2003, a u poslednjih pet godina osvajali su je Rahim Sterling, Entoni Marsijal, Renato Sančez, Kilijan Mbape i Matijas De Liht.

Svečana ceremonija dodele nagrade zakazana je za 16. decembar u Torinu.



Jedan od dvojice srpskih fudbalera je „preživeo“ skraćivanje spiska sa 40 na 20 imena i trci za nagradu Golden Boy, namenjenu najboljem mladom fudbaleru sveta (za uzrast do 21 godine) koju tradicionalno dodeljuje italijanski dnevnik Tutosport u saradnji sa kolegama iz ostalih zemalja.

Među 20 najtalentovanijih igrača sveta nalazi se naš Dejan Joveljić koji nosi dres Ajntrahta iz Frankfurta i član je mlade reprezentacije Srbije. Na prvobitnoj listi od 100 igrača su bila još dvojica srpskih fudbalera: Dušan Vlahović iz Fiorentine i Strahinja Pavlović iz Parizana. Potom je lista skraćena na 40 imena i otpao je Vlahović, a „preživeli“ su Pavlović i Joveljić da bi na skraćenju sa 40 na 20 imena otpao i Partizanov štoper.

Joveljić je ostao u konkurenciji nekih zaista fantastičnih igrača poput Matijsa De Lihta, Džejdona Sanča, Žoao Feliksa, Đanluiđija Donarume, Kaja Haverca, Nikola Zaniola, Vinisijusa Žuniora... Nema skoro nikakvu šansu da pobedi, čak je uz dvojicu Valensijinih fudbalera (Kang In Li i Feran Tores) i golmana Lunjina, najveći autsajder na listi od 20 finalista, ali je velika stvar biti među ovakvim imenima. Dokaz da fudbalska Evropa mnogo očekuje od srpskog napadača iz Ajntrahta i da mu predviđa lepe stvari.

Finalisti za nagradu Golden Boy

Matijs de Liht (Juventus, Holandija)
Alpfnso Dejvis (Bajern, Kanada)
Đanluiđi Donaruma (Milan, Italija)
Ansu Fati (Barselona, Španija)
Filip Foden (Mančester Siti, Engleska)
Mateo Genduzi (Arsenal, Francuska)
Erling Haland (Red Bul Salcburg, Norveška)
Kai Haverc (Bajer Leverkuzen, Nemačka)
Žoao Feliks (Atletiko Madrid, Portugal)
Dejan Joveljić (Ajntraht Frankfurt, Srbija)
Mojze Ken (Everton, Italija)
Kang-in Li (Valensija, Južna Koreja)
Andrij Lunjin (Valjadolid, Ukrajina)
Donjel Malen (PSV Ajndhoven, Holandija)
Mejson Maunt (Čelsi, Engleska)
Rodrigo (Real Madrid, Brazil)
Džejdon Sančo (Borusjia Dortmund, Engleska)
Feran Tores (Valensija, Španija)
Vinisijus Žunior (Real Madrid, Brazil)
Nikolo Zaniolo (Roma, Italija)

FOTO: reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar