Paunović doveo zamjenu za Švajnija!

Iz Valensije stigao bivši vezista Reala! Katai uskoro slobodan igrač? Prvo pojačanje Čikaga, a biće ih još. . .

Fudbal 16.10.2019 | 09:54
Paunović doveo zamjenu za Švajnija!
Došlo je vreme za velike promene u američkom MLS ligašu Čikagu koji sa klupe predvodi naš VeljkoPaunović. Rezultati diktiraju kraj jednog i početak drugog ciklusa.

Srpski stručnjak je nedavno završio četvrtu sezonu na klupi Čikaga, a ekipa ja za to vreme uspela samo jednom da se plasira u plej-ofu fazu. Upisao je 41 pobedu, 58 remija i 37 poraza do sada. Ovu sezonu je Čikago završio na osmom mestu Istočne konferencije i ostao ispod crte za plasman u doigravanje.

Zato je menadžment kluba odlučio da povučle neke krupne poiteze. Paunović i generalni menadžer Nelson Rodrigez koji ga je doveo u klub, su dobili poverenje da počnu i narednu sezonu iako su u jednom trenutku i oni bili u opasnosti da izgube poslove zbog slbih rezultata.

Za početak, slede promene u igračkom kadru...

Karijeru je završila prva zvezda tima Bastijan Švajštajger, a klub je napustio i drugi najbolji strelac u istoriji Nemanja Nikolić koji je sada slobodan igrač. Ekspresno je dovedena i zamena za Švajnštajgera. Čikago je potpisao ugovor sa španskim vezistom Alvarom Medranom (25) koji je došao iz Valensije, a dete je Real Madrida za koji je odigrao pet utakmica u sezoni 2014/15.

„Poznajem Alvara još iz mlađih kategorija Real Madrida i uvek sam uživao u njegovom stilu igre. Svakom timu u ligi bi dobro došao igrač poput Alvara. Ima zavidno iskustvo, a još je mlad i na vrhuncu karijere. Savršeno se uklapa u naš stil igre, sposoban je da postiže golove, asistira, da čuva loptu... A ima i visok stepen taktičke inteligencije“, rekao je Paunović na predstavljanju Španca.

Medran je prvo pojačanje, a biće ih još. Neizvesno je šta će biti sa povremenim srpskim reprezentativcem Aleksandrom Kataijem. Čikago ima opciju da mu produži ugovor za još godinu dana, ali prema pisanju lokalnih medija, najverovatnije neće iskoristiti tu mogućnost. Velika je verovatnoća da će Katai uskoro postati slobodan igrač.

Srpski ofanzivac je prethodne sezone odirgao 29 mečeva i upisao po šest golova i asistencija. Ipak, u drugom delu sezone je izgubio mesto startera i u većem broju mečeva je ulazio sa klupe u drugom poluvremenu. Postoje najave da će klub napustiti i argentinski vezista Niko Gaitan. Nekadašnji fudbaler Benfike i Atletiko Madrida je u martu pojačao Čikago, ali nije baš ispunio očekivanja i sve češće se spekuliše da će se vratiti u rodnu Argentinu.

To znači da se u Čikagu otvara veliki prostor za dovođenje zvučnih imena iz inostranstva i Paunović bi uskoro trebalo da dobije neka atraktivna pojačanja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar