Bravo za Ajaks: Na meč LŠ idemo vozom!

Komfornije je za fudbalere, a i manje zagađuje. . .

Fudbal 15.10.2019 | 21:56
Bravo za Ajaks: Na meč LŠ idemo vozom!
Nastavlja Ajaks da pomera granice. Ovoga puta ne po stilu igre i rezultatima, već po odluci rukovodstva da na gostovanje Lilu u petom kolu Lige šampiona putuje vozom. Nije ni prvi ni poslednji put da na evropske mečeve neki klub kreće na taj način, ali holandski velikan je simpatije javnosti pobrao zbog činjenice da je tom aranžamnu pribegao u jeku planetarne borbe za očuvanjem životne sredine.

Vozovi svakako manje zagađuju okolinu od klasičnih prevoznih sredstava kakava su avioni i autobusi, pa je i to detalj kojim su se vodili na „Johan Krojf areni“ pred put u Francusku, 27. novembra.

„Hvala Železnicama Holandije i kompaniji Eurostar koji su omogućili ovo putovanje. Živimo u vremenu globalnih klimatskih promena, na ovaj način želimo kao klub da pokažemo da smo svesni svih opasnosti i ideja je da postavimo primer drugima. Lil je sjajna destinacija za putovanje vozom, u smislu lokacije, zbog čega smo i odabrali da putujemo vozom. Za našeg trenera Erika ten Haga i članove njegovog stručnog štaba ovo je bitan podatak, jer će imati više komfora i efektinije će stići na cilj. Sve zbog toga što se od Ajaksa očekuje da prikaže dobru partiju u Lilu“, rekao je Edvin van der Sar, direktor Kopljanika.

Inače, udaljenost od Amsterdama do Lila je oko 700 kilometara.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar