Dejo se poklonio na grobu Fadilja Vokrija...

"Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova, ali to je život", kazao je Dejan Savićević koji boravi sa Crnom Gorom u Prištini zbog gostovanja u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Fudbal 14.10.2019 | 19:24
Dejo se poklonio na grobu Fadilja Vokrija...
Crna Gora večeras od 20.45 gostuje reprezentaciji tzv. Kosova u Prištini u okviru kvalifikacija za EURO, a Dejan Savićević iskoristio je tu posetu da poseti grob velikog prijatelja.

Legendarni fudbaler i prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore poklonio se na grobu Fadilja Vokrija, slavnog fudbalera Partizana i prvog predsednika Fudbalskog saveza "Kosova", na čijem je čelu bio do smrti u junu prošle godine.

Fadilj Vokri je preminuo od posledica srčanog udara, a Dejan Savićević nije bio na sahrani zbog obaveza koje je imao kao predsednik saveza FSCG.

"Dejo" na Vokrijev grob došao u društvu generalnog sekretara FS Crne Gore Momira Đurđevca, predsednika FS tzv. Kosova Agima Ademija i generalnog sekretara Erola Salihua.

"Nisam mogao da prisustvujem sahrani Fadilja Vokrija, jer sam bio na kongresu FIFA, pa sam iskoristio ovu priliku da posetim njegov grob i poklonim se senama Fadilja", rekao je Savićević i dodao da mu je Vokri bio dobar prijatelj.

"Odlično smo sarađivali još iz igračkih dana. Najviše smo se zbližili kada smo bili zajedno u vojsci. Miljanić je tada napravio sportsku četu, sastavljenu od fudbalera i reprezentativaca iz čitave Jugoslavije. Tu se stvorilo prijateljstvo, koje je nastavljeno kada je Kosovo postalo punopravni član UEFA i FIFA", poručio je Savićević i nastavio u istom tonu:

"Bio sam veoma tužan kada sam čuo da je preminuo. Prerano je otišao sa ovog sveta. Mogao je još mnogo da da kosovskom fudbalu. Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova, ali to je život. Žao mi je što nas je napustio tako rano".

Podsetimo, prvi meč između Crne Gore i "Kosova", odigran u junu prošle godine, završen je bez pobednika (1:1), ali je posle njega bilo mnogo varnica...

Srpski fudbaleri u dresu reprezentacije Crne Gore, Filip Stojković i Mirko Ivanić, kao i selektor Ljubiša Tumbaković, nisu želeli da učestvuju u utakmici protiv "Kosova", što im je Dejan Savićević žestoko zamerio.

Tumbaković je odmah smenjen, dok je zbog odluke igrača Crvene zvezde da ne igraju na tom meču došlo do "verbalnog rata" Savićevića i Terzića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milan

14.10.2019 22:23

Bravo Dejo izdajice. Uvek je bilo Brankovica odozdo. Djavo da te nosi. U Beograd ne idi ni slucajno.

ODGOVORITE