Brazilci osvojili i Svjetski kup!

Dominacija! Brazil bez izgubljene utakmice do trećeg zlata u Svetskom kupu! Kolo pre kraja takmičenja u Japanu. . .

Ostali sportovi 14.10.2019 | 20:59
Brazilci osvojili i Svjetski kup!
Toliko dobri da niko nije uspeo da ih savlada. U velikom stilu Brazil je osigurao trofej na Svetskom kupu u Japanu i treći put u istoriji slavio u prestižnom, svakako najisplativijem, odbojkaškom takmičenju.

Kolo pre kraja turnira u Japanu, južnoamerička selekcija je slavila protiv domaćina 3:1 i sa svih deset pobeda ostala neokrnjena na prvom mestu. Kako je ostala da se igra samo još jedna runda (u utorak), a da od drugoplasirane Poljske ima četiri boda više jasno je da je tim Renana dal Zota osigurao pehar.

Po svim parametrima zasluženo. Od deset dosadašnjiih utakmica čak šest je dobio maksimalnim rezultatom 3:0, triput je bilo 3:1 (između ostalog danas, kad su im Japanci prvi put posle 12 godina uzeli set), a jednom 3:2. Na Dalekom Istoku Brazilci su savladali prethodnog osvajača Svetskog kupa, Sjedinjene Američke Države, nadmašili su i aktuelne planetarne šampione, Poljake, pa je po svim osnovama njihovo zlatno zasluženo.

Ovo je treći put da Brazil osvaja prvo mesto u Svetskoj ligi. Prethodno je bio najbolji 2003. i 2007.

SVETSKI KUP, DESETO KOLO

SAD – Rusija 3:0
Poljska – Kanada 3:0
Argentina – Egipat 3:1
Italija – Iran 3:2
Tunis – Australija 0:3
Japan – Brazil 1:3

Bitka za drugo mesto! Poslednje kolo Svetskog kupa u Japanu daće odgovor na pitanje ko će biti srebrna selekcija...

Preduga odbojkaška reprezentativna sezona danas se završava utakmicama poslednjeg kola Svetskog kupa. Takmičenje koje ove godine nije imalo preveliki značaj jer nije bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre proteklo je u dominaciji Brazila.

Karioke su nadmoćno osvojile titulu, bez poraza, sa samo pet izgubljenih setova. Igrao je vicešampion sveta u najjačem sastavu, dobio je lako SAD sa maksimalnih 3:0, Poljsku posle drame sa 3:2, da bi u ponedeljkak trijumfom protiv domaćina Japana posle četiri seta overio titulu i skinuo Amerikance sa trona.

U utorak (08.00) Brazilci će igrati sa Italijom, koja je stigla u Japan da otalja posao, bez najboljih odbojkaša sa Evropskog prvenstva – Ivana Zajceva, Osmanija Huantorena, Simonea Đanelija, Filipa Lance... Treba očekivati da i selektor južnoameričke selekcije Renan dal Zota odmori najbolje i pruži šansu rezervistima. Verovatno protiv Azura neće igrati glavne zvezde Brazila Bruno Rezende, Alan Souza, Lukas Satkamp i Joandi Leal Hidalgo.

U utorak će biti odlučeno ko će biti vicešampion Svetskog kupa. Poljska je u boljoj sitiuaciji, ima bod više, pa bi protiv Irana šampionu planete potrebna bilo kakva pobeda. Amerikanci čekaju poraz čete Vitala Hejnena protiv azijske selekcije. Ako ne bude iznenađenja SAD će biti bronzani jer četvrtoplasirani Japan ne može da ugrozi pobednika Svetskog kupa iz 2015. godine.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Prvi kriterijum kod redosleda na tabeli je broj pobeda, pa tek onda broj bodova.



Izvor: mozzartsport

FOTO: FIVB

Komentari / 0

Ostavite komentar