Zvanično: Rudi Garsija preuzeo Lion!

I biće trener Lavova do 2021. godine.  "Finta" sa Murinjom, stigao Garsija: Lion ima novog trenera, za "restart"! Ako je mogao sa Lilom do "duple krune", zašto ne bi mogao sa njima. . .

Fudbal 15.10.2019 | 10:32
Zvanično: Rudi Garsija preuzeo Lion!
Olimpik Lion ima novog trenera, a u pitanju je Rudi Garsija koji je potpisao ugovor do 2021. godine.

Dolazak 55-godišnjeg trenera je ozvaničen, njegov menadžer je bio u klubu jutros i tako je dogovor i formalizovan. Silvinjo je dobio naslednika na klupi.

Garsija je stigao u Lion oko podneva, a njemu će na klupi pomagati asistent Klod Fišo.

Žuninjo je imao listu potencijalnih kandidata, a na kraju je ceo bord od 14 članova odabrao Garsiju kao narednog trenera Liona.

Garsija je zadovoljio tako što je predstavio svoj sportski projekat, tehničke i taktičke detalje, kao i razvijanje mladih igrača.

"Odabrao sam Garsiju zato što je on fajter koji, kao i mi, ima ambiciju da osvaja titule i pravi uspehe na evropskoj pozornici. Radi se o iskusnom treneru koji je već osvajao trofeje. Tokom razgovora shvatio sam da imam fudbalsku konekciju sa njim. Pričamo istim jezikom u smislu taktike i igre", rekao je Žuninjo.

Garsija je u karijeri vodio Sent Etjen, Dižon, Le Man, Lil, Romu, Marselj i sada će voditi Lion.

Francuski mediji su rekli da su zvali Žozea Murinja, ali od toga nema ništa!

Fudbalski klub Lion imenovao je ovog ponedeljka Rudija Garsiju za novog trenera, pošto je potpisao ugovor na dve godine. Na klupi "lavova" zameniće Silvinja koji je prošle nedelje dobio otkaz usled loših rezultata kluba.

Uprava Liona razgovarala je o angažmanu i sa Loranom Blanom, ali dogovor nije postignut, pošto je tražio da promeni ceo stručni štab. Garsija je pristao da dovede samo jednog pomoćnika.

Garsija je tokom karijere trenirao Sent Etjen, Dižon, Le Man, Lil, Romu i Marsej.

Sa Lilom je osvojio duplu krunu, dok je sa Marsejom stigao do finala Lige Evropa.

Posle devet kola u francuskom šampionatu Lion je 14. na tabeli sa devet bodova.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar