Real je htio Klopa, prije Zidana!

A Junajted posle Van Gala! Da li bi se i šta promenilo u funkcionisanju dva kluba i da li bi Liverpul postao šampion Evrope?

Fudbal 15.10.2019 | 16:52
Real je htio Klopa, prije Zidana!
Pre nepuna dva meseca Jirgen Klop je nagovestio rastanak s Liverpulom onog trenutka kada sam bude shvatio da otaljava posao i nivo entuzijazma, energije i posvećenosti ne bude u željenim granicama.

Posle sezone u kojoj je pokorio Evropu Klop je na odličnom putu da sa Redsima konačno osvoji i tu, tri decenije čekanu titulu u Premijer ligi, što bi možda predstavljalo i vrhunac njegovog rada na Enfildu.

Ali, da li ste se zapitali kako bi Liverpul izgledao da je svoj posao zamenio onim u Mančester junajtedu ili možda Realu? Nekadašnji golgeter Redsa Robi Fauler je otkrio da su upravo Đavoli i Kraljevski klub želeli Klopa u poslednjih nekoliko godina, da su mu pred očima mahali basnoslovnim sumama novca, ali da je Nemac pozive odbio uz dužno poštovanje.

“Radio sam intervju Klopom u kojem mi je otkrio da je imao ponude dva jako bogata kluba, Mančester junajteda i verovatno Real Madrida. Međutim, on je želeo da ostane u Liverpulu i bio je fokusiran isključivo na projekat“, rekao je kontroverzni napadač.

Kako su britanski mediji dalje otkrili, Mančester junajted je Klopa zvao po odlaku Luja van Gala posle neuspešne dvogodišnje epizode na Old Trafordu. Pošto Klop nije bio zainteresovan, Junajted se opredelio za Žozea Murinja. Što se Reala tiče, bilo je to vreme kada je izbor na kraju pao na Rafu Beniteza, odnosno pre prvog Zidanovog mandata, završenog s tri uzastopne titule u Ligi šampiona i jednom u Primeri. Klop je tada već bio na kormilu Liverpula, zbog čega je Kralj morao da izabere Španca, što se ubrzo pokazalo kao stravičan potez...

Fauler je javnosti ukazao i na Klopove reči o razlozima zašto je 2015. preuzeo Liverpul. Naime, harizmatični Nemac je za cilj imao da Enfild ponovo učini ponosnim...

“Rekao mi je da je fokusiran isključivo na tome da Liverpul vrati u evropski vrh, bez podrške bogatih vlasnika današnje fudbalske elite. Rekao je da može da uradi posao na drugačiji način. Još nije dostigao vrhunac, ali je na dobrom putu da vrati Liverpulovim navijačima veru“.

Mnogo stvari za razmišljanje i pitanje - šta bi bilo, kad bi bilo?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar