EP: Dok dišem, nadam se...

Srbija od 20. 45 u Viljnusu protiv Litvanije.

Fudbal 14.10.2019 | 14:20
EP: Dok dišem, nadam se...
Zaista nije lako igrati utakmice u kojima ni pobeda i osvojeni bodovi ne znače gotovo ništa. I kada se uveliko priča da je onaj "glavni" meč tek za šest meseci. Ali, reprezentacija Srbije želi da dobije večerašnji duel sa Litvanijom u Vilnjusu (20.45).

Cilj je da se nastavi dobra tradicija protiv ovog rivala (sedam pobeda u osam susreta), da selektor Ljubiša Tumbaković spoji het-trik pobeda, posle Luksemburga (3:1) i Paragvaja (1:0), uz nade da će Aleksandar Mitrović da postigne još neki pogodak, da bi se približio samom vrhu najboljih strelaca državnog tima svih vremena.

Pobeda protiv Litvanije nameće se kao cilj sama po sebi. Radi se o timu koji je poslednji u grupi, ima samo jedan bod i gol-razliku u minusu od 13 pogodaka. Srbija ima tri pobede nad Litvancima u poslednjih godinu dana, dve u Ligi nacija i jednu u ovim kvalifikacijama, a Ljubiša Tumbaković je i kao selektor Crne Gore oba puta u Ligi nacija tukao Zelene sa Baltika.

Prema tome, iako su Orlovi daleko od najjačeg sastava, trijumf i tri boda se nameću kao imperativ. Najavio je to i Tumbaković dan uoči meča.

"Protiv Paragvaja u Kruševcu smo bili prinuđeni da uradimo neke neplanirane stvari, ali sada nas čeka meč sa Litvanijom, takmičarski i bez obzira na naš status u kvalifikacijama, moramo da odigramo ono što želimo", poručio je Tumbaković.

Iako su praktično svi digli ruke od kvalifikacija, teorija još postoji. I kao po onoj latinskoj poslovici:"Dok dišem, nadam se".

"Moramo prvo da uradimo ono što je do nas, da dobijemo ove utakmice, pa onda možemo da razmišljamo o čudu. A, čuda se u fudbalu dešavaju", priznao je Tumbaković da neka nada još tinja u njemu.

Jednako interesovanje, pored bodova, izaziva i golgeterski niz Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač je postao mašina za pogotke, postigao ih je šest na poslednje četiri utakmice državnog tima i sve je bliži rekorderu Stjepanu Bobeku.

Da i saigrači drže palčeve napadaču Fulama, govori i izjava Adema Ljajića, koji će i u Vilnjusu večeras imati zadatak da bude prvi "paker" za srpske ofanzivce.

"Mitar je najznačajniji igrač ove reprezentacije. Mnogo nam je bitan u prenosnim i dugim lopotama, postiže golove kada god nam je potrebno. Nadam se da će što pre stići Bobeka, a ja bih voleo da mu budem asistent za taj istorijski gol", rekao je Ljajić.

Istorija se sigurno neće pisati večeras u Vilnjusu, ali mogla bi još jedna pobeda. Uvek je bitna, čak i kada ne donosi bodove. Ako ništa drugo, makar se u boljem  raspoloženju čekaju naredne, važnije utakmice. Sve do marta kada je ona najvažnija. Osim ako se čudo ne desi...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar