EP: Srbija - tim za Litvaniju...

Radonjić s levog na desno krilo, Gobeljić i Stefan Mitrović od prvog minuta. . .  Tumbaković izvodi najjače što ima!

Fudbal 13.10.2019 | 22:25
EP: Srbija - tim za Litvaniju...
Utakmica protiv Paragvaja (1:0) je iskorišćena kao test da se isprobaju i neki momci koji se do sada nisu naigrali u dresu reprezentacije. Meč protiv Litvanije, pak, nešto je sasvim drugo i igra se za bodove, koliko god da oni ne vrede mnogo za Orlove u ovom trenutku.

Selektor Ljubiša Tumbaković je odlučio i to najavio na konferenciji za medije, da će susret sa Litvanijom igrati sa najboljim mogućim timom koji mu je na raspolaganju, jer je cilj da se dobije utakmica. Da se overi treće mesto u grupi, pa ako se šansa za drugo kakvim čudom ukaže...

"Moramo prvi da uradimo ono što je do nas, da pobeđujemo, da bismo mogli da verujemo u čuda. A, čuda u fudbalu se dešavaju", rekao je Tumbaković dan uoči meča u Vilnjusu.

To znači da će se pred gol vratiti Marko Dmitrović, koji se ustalio kao nova "jedinica" srpske selekcije. Iako je Predrag Rajković odlično odradio posao protiv Paragvaja i sačuvao mrežu netaknutom, na gol će se vratiti golman Eibara.

Najveća je enigma pozicija desnog beka, ali najveće su šanse da šansu ovog puta dobije Marko Gobeljić. Protiv Luksemburga se povredio u poslednjem trenutku, u Kruševcu je priliku dobio Nemanja Miletić, a sada bi trebalo defanzivac Zvezde da dobije šansu. Na pozicijama štopera biće Stefan Mitrović i Nikola Milenković, koji nije mogao u Kruševcu da igra protiv Paragvaja, pa je prinudno na njegovo mesto uskočio Aleksandar Kolarov. Kapiten se sada vraća na poziciju levog beka.

Tandem ispred odbrane činiće Luka Milivojević, koji se ustalio u ekipi od povratka iz "izgnanstva" i uz njega Nemanja Maksimović, momak koji oduševljava sve u taboru reprezentacije sposobnošću da pokrije ceo teren, u odbrani i napadu.

Po levom krilu igraće Filip Kostić, jedan od igrača u koje Tumbaković ima najviše poverenja, po desnom bi trebalo da bude Nemanja Radonjić, kojeg novi selektor uporno "vidi" na tom boku, iako je brzonogi napadač uglavnom do sada dejstvovao sa leve strane, pa kontranogom ulazio u sredinu terena. Tumbaković ima drugačiju viziju, a protiv Luksemburga se pokazala ispravnom, jer je Radonjić postigao prvenac u dresu reprezentacije i imao još nekoliko dobrih prilika.

U sredini, kao glavni organizator igre, ponovo će biti Adem Ljajić, čije će glavno zaduženje biti da "smisli" akcije koje bi se završile stvorenom šansom za Aleksandra Mitrovića. A, najbolji srpski napadač ih u poslednje vreme - ne promašuje.

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović - Gobeljić, Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Milivojević, Maksimović - Radonjić, Ljajić, Kostić - A.Mitrović.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vidi

14.10.2019 15:43

ne igra LUKA JOVIC ! Sramota i bruka. Cirkus se nastavlja.

ODGOVORITE