Interov plan za ljeto je Gece, Rakitić možda već na zimu!

Nerazuri imaju ideju kako bi i gde da pojačaju redove.

Fudbal 14.10.2019 | 14:58
Interov plan za ljeto je Gece, Rakitić možda već na zimu!
Interov lagani uspon pod komandom Antonija Kontea i Bepea Marote vratio je optimizam među navijače, koji veruju da bi u najskorijoj budućnosti moglo da se stane na put Juventusovoj surovoj dominaciji italijanskim fudbalom. Da bi se Stara dama zaista i skinula s trona, Inter će ipak morati da uloži još sredstava, a lista želja postoji... 

Kao dve ideje u narednom periodu, po jedna na zimu i leto, pominju se dobro poznati likovi - Ivan Rakitić i Mario Gece. 

Španski mediji se poslednjih dana ponovo fokusiraju na budućnost hrvatskog reprezentativca i njegove naredne korake. Katalonski Sport tvrdi da je Rakitić definitivno mnogo bliži tome da Barselonu napusti na leto, nego da kompletira svoju šestu sezonu na stadionu Kamp Nou. Razlozi njegovog potencijalnog napuštanja Barselone su, kako se navodi, motivisani sportskim i ekonomskim elementima.

Rakitić je i letos bio nadomak odlaska, ali je na kraju ipak izabrao opciju da ostane i bori se za mesto u timu uz zastrašujuću konkurenciju. Upravo se kao jedna od mogućih destinacija pominjao Inter, ali Nerazuri nisu imali nameru da izađu u susret Barseloni i iskeširaju 40.000.000 evra. Pominjali su se PSŽ i Mančester junajted, ali su obe strane na kraju ipak odustale od iskusnog Hrvata, iako je francuski šampion nudio platu od čak 10.000.000 evra godišnje.

Čovek koji je odigrao gotovo 90 odsto utakmica u tri sezone saradnje s Luisom Enrikeom i dve pod komandom Ernesta Valverdea (268/299), sada je ipak ostao u senci saigrača. Bio je uključen u šest od deset utakmica, samo jednom kao starter, a skupio je tek 187 od mogućih 900 minuta! Podatak koji jasno pokazuje da Rakitić u ovom trenutku nije esencijalni deo Barseloninog tima, pošto je Frenki de Jong pokazao da i te kako zaslužuje svoje mesto u startnih jedanaest, dok se Artur Melo takođe dobro snašao.

S ekonomske strane Barseloni bi ova zima mogla da bude idealna za Rakitićevu prodaju. Hrvat ima aktivan ugovor do juna 2021, mada je već sada jasno da je realnije da se njegov odlazak dogodi na leto. To, međutim, neće sprečiti Bepea Marotu i njegove saradnike da još jednom opipaju puls kolega iz Katalonije i pokušaju da izvuku dobar transfer. Zbog svega što se trenutno dešava u sportskom životu Ivana Rakitića, transfer bi mogao da se dogodi već na zimu. Kako u martu puni 32 godine, pokušaće da se izbori za još jedan veliki i dugoročni ugovor, a upravo takav mu Inter sprema. Mada, ne treba zaboraviti da je Nemanja Matić i dalje jedna od meta i da srpskog asa Antonio Konte izuzetno poštuje.

Što se Marija Gecea tiče, situacija je donekle jasna. Heroju finala Mundijala 2014. ugovor s Dortmundom ističe na leto, a kako u klubu ne postoji jasna ideja da se isti produži, Gece će već na zimu biti slobodan da samostalno bira novi angažman. Marota je, podsetimo, majstor za angažovanje igrača pred istekom ugovora, što je sistem koji je uspostavio još u Juventusu i s kojim je Staru damu doveo u situaciju da vlada Serijom A već osam godina.

Jedina tačka „pucanja“ mogla bi da bude visina Geceovog ugovora. On u Dortmundu kešira čak 10.000.000 evra na godišnjem nivou, što je novac koji Inter u ovom trenutku ne može da ponudi. Ali, ako bi se Nemac opredelio da smanji svoja očekivanja, do saradnje bi vrlo lako moglo da dođe. Nemački Bild tvrdi da je Marota već stupio u kontakt s ljudima iz Dortmunda, ali da nikakve zvanične ponude dosad nije bilo.

Ne znači da neće...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar