Priča: Tradizione di famiglia...

Kratki dokumentarac o Grobarskom Treš Romantizmu. . .  Umetnost i navijanje se od samih početaka fudbala prepliću. . .

Fudbal 14.10.2019 | 20:40
Priča: Tradizione di famiglia...
Tribine su uvek imale dijalog sa popularnom kulturom, ali ono što se dešava u Beogradu, tačnije na Dorćolu, je jedinstvena priča i u domenu umetnosti i u domenu navijanja. Kratki dokumentarni film “Tradizione di famiglia” nam prikazuje šta se desi kada iskreni navijači svoju ljubav prema klubu pomešaju sa umetnošću.

Grobarski Treš Romantizam nastao je spontano kroz druženje, šalu i promišljanje stvarnosti koja nas okružuje, i to između ljudi koji na prvi pogled nisu imali mnogo toga zajedničkog, osim strasne ljubavi prema Partizanu.

Kroz razgovore sa Ivanom Lovrićem, Ivanom Sarajčićem i Markom Trmčićem Krsmom prikazan je nastanak pokreta Grobarski Treš Romantizam i kako se ovaj pokret uz pomoć grupe JNA preselio sa zidova Fejsbuk grupe na zidove Dorćola i na tom putu postao deo kulturne slike Beograda i Srbije i uveliko nadrastao svoje skromne početke.

Ovaj pokret je dotakao srca iskrenih navijača Partizana, a prihvaćen je i od ikona ovog kluba poput Duleta Vujoševića i Bogdana Bogdanovića. Svoje mesto na ovoj imaginarnoj tribini zauzeli su pravi partizanovci iz naše popularne kulture poput Mije Aleksića i Duška Radovića, a pored njih su se udobno smestili i Džo Stramer, Edi Grant, Šopenhauer, Čarls Bukovski i Bodler.

Ako ste imali dilemu ko je Grobar i zbog čega, pogledajte TRADIZIONE DI FAMIGLIA.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar