Veliki dan Marija Nakića!

Njegova prva trojka za Real Madrid! Momak rođen u Beogradu 2001. dugo će pamtiti ovaj 13. oktobar.

Košarka 14.10.2019 | 08:19
Veliki dan Marija Nakića!
Prošlog proleća, super-talentovani Mario Nakić dočekao je da zaigra za Real Madrid u rodnom Beogradu. Tada je to bio juniorski sastav i završni turnir Evrolige, a ovog vikenda on je debitovao za seniorski tim "kraljevskog kluba".

U utakmici ACB lige protiv Fuenlabrade, Nakić je na terenu proveo 14 minuta i za to vreme ubacio tri poena, pogođenom trojkom.

Sin Iva Nakića, nekadašnjeg košarkaša Partizana, Cibone i drugih timova, odavno je najavljen kao veoma perspektivan igrač, a pre nekoliko meseci vodila se glasna priča o tome za koju će reprezentaciju nastupiti.

S obzirom na to da zbog oca može da nastupa za Hrvatsku, a zbog majke za Srbiju, u oba saveza su izrazili nadu da će ga "dobiti", s tim da je selektor Hrvata Veljko Mršić nagovestio da je Nakić junior ipak bliži odluci da igra za "orlove".

Ipak, to pitanje još nije na dnevnom redu, već je mladom krilnom igraču (202 centimetara) sigurno prioritet da se pokaže i dokaže u svojoj prvoj seniorskoj godini.

Mladi i talentovani košarkaš madridskog Reala, Mario Nakić, juče ujutro je u matine derbiju protiv Fuenlabrade upisao prve minute u novoj takmičarskoj sezoni. Kraljevići su jutros došli do nove pobedu u ACB ligi rezultatom 89:64, a Nakić je na svom kontu završio sa tri poena.

Od Nakića se u predstojećim sezonama dosta očekuje u ekipi Reala, pa je nekako očekivano da ga Pablo Laso uvede u ritam kroz relativno „lakše“ utakmice u nacionalnom šampionatu. Danas, u laganoj pobedi protiv Fuenlabrade, Nakić je na terenu proveo čak 14 minuta.

Mario je tek nedavno napunio 18 godina, pošto je rođen u junu 2001. godine u Beogradu. Sin je čuvenog hrvatskog košarkaša, Iva Nakića, a kao mlad je otišao u Španiju, u akademiju Real Madrida. Još uvek se ne zna za koju će reprezentaciju nastupati ovaj veoma talentovani košarkaš, iako se o tome ovoga leta po prvi put ozbiljnije pričalo.

Nakić je danas dva puta šutnuo za tri poena i jednom je pogodio. To su mu bili jedini poeni na čitavom meču, ali je uz to dodao tri asistencije i meč je završio sa pet indeksnih poena. On, inače, može da sasvim dobro da pokriva pozicije plejmejkera, beka i krila.

Trener Real Madrida, Pablo Laso, bio je veoma zadovoljan Nakićevim izdanjem danas i ističe da će biti potrebno vremena da se dodatno prilagodi ekipi.

Za sada su svi zadovoljni, pa i trener Reala Pablo Laso.

"Ovo je njegova prva sezona u 'A' timu i ona mora biti teška, ali i velika lekcija. Mislim da Mario to razume. Zaista sam zadovoljan njegovim doprinosom i mislim da može da još mnogo napreduje", izjavio je španski stručnjak posle ubedljve nedeljne pobede svog tima (89:64).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar