Derik Braun: Nedostajalo mi je sve ovo!

Telo reaguje pozitivno.  “Potrebno je da pokažemo da imamo energiju, posebno kada smo domaćini, da navijači shvate da smo svi na istom putu i da želimo iste stvari”.

Košarka 13.10.2019 | 19:05
Derik Braun: Nedostajalo mi je sve ovo!
Koliko puta ste dosad mogli da čujete priču da je vreme najbolji lek za sve? U nekim situacijama vreme je jedini resurs u deficitu, a ponekad jedina mogućnost koja vam se nudi. Da budete strpljivi i čekate... Derik Braun ima tu sreću da se nalazi u sredini koja će mu dozvoliti da u narednom periodu ipak pronađe svoj ritam i pokuša da se vrati tamo gde je bio tokom najboljih dana u Lokomotivi i Efesu... Posle više od godinu dana prinudnog odmaranja u Istanbulu Braun je kod Milana Tomića dobio mogućnost da revitalizuje karijeru, iako je svima jasno da su na Malom Kalemegdanu ciljevi uvek najviši. 

Ipak, svestan je i Braun da je malo sredina koje mogu da mu pruže tu širinu kao ona koju ima u Crvenoj zvezdi... 

“Definitivno mi je sve ovo nedostajalo. Ali, spreman sam za sve što me čeka. Trudim se, radim, imam želju da se vratim, osećam da mi se telo mnogo bolje oseća već sada. Želim da ostanem fokusiran, to mi je cilj”, rekao je Braun za MOZZART Sport posle važne pobede nad Fenerbahčeom.

U jakoj konkurenciji, priznaje, radi se jako i vrlo konkretno na ostvarivanju ciljeva. Prezadovoljan je onim što je dobio od Milana Tomića i stručnog štaba dosad, kao i koncepcijom ekipe za ovu sezonu. 

“Još smo u ranoj fazi sezone, upoznajemo se i tražimo svoj pravi ritam. Nijedan rezultat ne sme da nas izbaci iz koloseka, moramo da ostanemo hladne glave i svaku narednu utakmicu i izazov dočekamo s maksimalnom željom da pobedimo. To je ono što trenutno svi osećamo”.

Dve stavke provlače se ovih dana kroz stručne razgovore vezane za Crvenu zvezdu. Prva je "tim", a druga "odbrana".

“Gledajte, sezona je dugačka i svaka utakmica je priča za sebe. U nekim mečevima mi možda nećemo biti u napadačkom ritmu, ali zato je izuzetno važno da defanzivno nikako ne posustanemo, pogotovo pred našom publikom”, kaže Braun i dodaje:

“Ovo je totalna pobeda tima, ne bih mogao da izdvojim nikog pojedinačno. Svi smo igrali za isti cilj, pomagali jedni drugima i pokazali koliko možemo. Iskreno mislim da je konstantacija totalne timske pobede najbolja da se iskoristi u ovom trenutku”.

Dok je saglasan sa rečima svog prezimenjaka Lorenza da odbrana mora da bude gorivo ovog sastava, oprezan je sa pričama da će se kompletna igra Crvene zvezde svoditi samo na defanzivne elemente. Takođe, nije želeo da priča mnogo o tome koliko je Zvezda daleko do optimalne forme. 

“Iskreno, ne bih da se bavim očekivanjima i dugoročnim planovima. Sezone u Evropi su takve da morate da budete fokusirani na dešavanja od utakmice do utakmice, od sedmice, do sedmice, ne dalje od toga. Zato je naša obaveza da na svaki trening dolazimo s puno elana i radimo jako na tome da budemo bolji”.

A, šta je to što Zvezda mora da ima u svakoj utakmici?

“Potrebno je da pokažemo da imamo energiju, posebno kada smo domaćini, da navijači shvate da smo svi na istom putu i da želimo iste stvari”.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar