Plakala je zbog poraza od Osake, a sada...

. . . ulazi u Top 100 i bori se za titulu! Petnaestogodišnja Amerikanka postala je najmlađi finalista jednog WTA turnira još od 2004. godine.

Tenis 13.10.2019 | 14:01
Plakala je zbog poraza od Osake, a sada...
Koko Gof skrenula je pažnju na sebe plasmanom u osminu finala Vimbldona, zatim je na US openu ostvarila dve pobede, pa u trećem kolu izgubila 6:3, 6:0 od Naomi Osake i u suzama napustila teren.

Bio je to težak udarac za devojčicu koja je u martu napunila 15 godina i po tome bi trebalo da se još takmiči sa juniorima.

Gof od tog 1. septembra nije igrala turnire sve do ove nedelje, kada je odlučila da okuša sreću u Lincu, a onda se okrene kvalifikacijama u Luksemburgu.

Međutim, drugi deo plana joj je pao u vodu, jer na te kvalifikacije neće stići. Razlog je to što će u nedelju, protiv Letonke Jelene Ostapenko, igrati u svom prvom WTA finalu!

Koko Gof savladala je Andreu Petković rezultatom 6:4, 6:4 i postala najmlađi finalista WTA turnira otkako je Nikol Vajdišova 2004. došla do trofeja u Taškentu.

"Ovo je nerealno, moje prvo finale! Linc će od sada biti posebno mesto za mene. Imala sam mnogo sreće", rekla je Amerikanka, koja je u drugom kolu kvalifikacija izgubila od Tamare Korpač, pa ušla u glavni žreb kao "laki luzer".

U polufinalu protiv Petković spasila je devet od 10 brejk lopti, uključujući tri u poslednjem gemu.

Gof je u Linc došla kao 110. teniserka sveta, a sada će u najgorem slučaju napredovati do 80. pozicije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar