Trinkijeri: Čestitam Primorskoj, bili smo najlošiji do sada!

Trener Partizana kritikovao je pristup i igru svojih izabranika u porazu od prvaka Slovenije.

Košarka 13.10.2019 | 13:23
Trinkijeri: Čestitam Primorskoj, bili smo najlošiji do sada!
Gotovo ništa u igri Partizana nije funkcionisalo na gostovanju Primorskoj. Imali su crno-beli solidnu odbranu krajem prve i početkom druge četvrtine, ali to je bilo sve.

Primorska ih je nadskakala, bila borbenija i organizovanija, znala šta želi i pratila zacrtani plan trenera Jurice Golemca.

Na drugoj strani, crno-beli su ove sezone već previše puta uspeli da prebrode periode loše igre u jednoj utakmici. Verovatno su mislili da će tako biti i u Koperu, ali proletošnji šampion ABA 2 lige i aktuelni slovenački nosilac "duple krune", nije se dao tako lako poremetiti i pokolebati.

Primorska je u dva navrata imala 18 poena prednosti i u meču 2. kola regionalnog takmičenja slavila rezultatom 68:56.

"Bili su bolji u svim aspektima igre - koncentraciji, odbrani, napadu... Mi smo imali jako loš pristup utakmici. Košarka zahteva koncentraciju, bez koncentracije je jako teško igrati, a mi smo danas bili bez nje", rekao je Andrea Trinkijeri na pres konferenciji.

Crno-beli su dobrim delom meča bili na manje od 30 odsto pogođenih šuteva iz igre, završili su na 34,5 odsto. Izgubljenih lopti bilo je dvostruko više nego asistencija.

"Nismo ništa pogodili, imali smo ukupno sedam asistencija, naši plejmejkeri - nula. Mislim da je jako teško igrati u tim okolnostima. Ovo je bila do sada sigurno najlošija naša utakmica, bili smo jako loši u svemu", priznao je italijanski stručnjak.

Trinkijeriju ostaje da sa svojim stručnim štabom brzo obavi analizu poraza i proba da razdrma tim do utorka, kada je na programu meč 3. kola Evrokupa, protiv Ritasa u Viljnusu.

U pitanju je tradicionalno teško gostovanje za Partizan, kao i ono u Baru, koje je na programu iduće subote.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar