ABA: Partizan želi na 7/7, Primorska traži osvetu!

Košarkaši Partizana gostuju Primorskoj u drugom kolu ABA lige.  Nezgodno gostovanje - Partizan na ispitu u Kopru. . .  Primorska se ove sezone pokazala kao ekipa protiv koje nije lako igrati. Rašon Tomas i dalje van stroja.

Košarka 12.10.2019 | 11:29
ABA: Partizan želi na 7/7, Primorska traži osvetu!
Crno-beli će pokušati da upišu sedmu pobedu iz isto toliko mečeva ove sezone, posle osvajanja ABA Superkupa i uvodnih pobeda u Evrokupu i ABA.

Sa druge strane, Primorska će odigrati četvrti meč protiv "večitih" rivala iz Srbije u samo šest utakmica.

Slovenački klub je u Superkupu pobedio Crvenu zvezdu, a onda izgubio od Partizana, da bi se nešto kasnije u prvom kolu ABA lige sastao sa crveno-belima i doživeo poraz.

U međuvremenu tim iz Kopera je ostvario dve pobede u slovenačkom prvenstvu.

Primorska je u Superkupu pokazala da nije naivna ekipa, izbacila je Zvezdu, ali je od Partizana izgubila sa 14 razlike. 

Partizan do sada ima stopostotan učinak, tuče sve protivnike redom, a današnji mu je vrlo dobro poznat. Igrali su već Partizan i Primorska na ABA Superkupu u Zagrebu, a tada je Partizan bio bolji u polufinalu. Danas od 18 časova će imati malo teži posao jer igra u Kopru.

Do sada su crno-beli navikli da idu po gostovanjima, pa tako posle uvodnog kola u Laktašima, tim Andree Trinkijerija nastavlja sa gostovanjem Primorskoj, a imaće i još dva u nizu na Jadranu posle Kopra.

Primorska se u Zagrebu na ABA Superkupu pokazala kao nezgodna ekipa, Partizan je uspeo da dobije međusobni okršaj u polufinalu, pa posle pobede nad Tofašom u Evrokupu sada crno-beli imaju dobru šansu da nastave sa dobrim partijama i nizom pobeda.

Crno-beli nemaju poraz u sezoni, a gostovanje Primorskoj u Kopru biće priličan izazov jer tim Jurice Golemca vrlo neugodan, a predvode ga Heris, Holt, Mariković i Jagodić Kuridža. Primorska je u prvom kolu ubedljivo poražena na gostovanju Zvezdi, pa je Partizan tako gledajući svakako favorit na ovom duelu.

Dobra stvar za Partizan je što je Novica Veličković protiv Igokee i Tofaša odigrao veoma dobro na poziciji četiri i uspeo je da nadoknadi neigranje Tomasa.

"Primorska je i prošle sezone i na početku ove pokazala koliko može da bude nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Iako smo u Zagrebu igrali sa njima nimalo laku utakmicu, iskreno očekujem da će ova sledeća biti još teža. Ipak, mi znamo naš cilj i znamo da nas do njega možemo doći samo uz maksimalnu borbu i čvrstu igru", izjavio je Veličković.

Isto je učinio i Rade Zagorac koji je turskom sastavu ubacio čak 26 poena, imao je indeks 35 i sada ćemo videti da li može da nastavi u tom ritmu na novom sudaru sa Primorskom.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri poziva na oprez.

"Očekuje nas teška utakmica protiv rivala koji nije puno menjao tim u odnosu na prošlu godinu i koji je dobro uigran. Uostalom, videli smo i nedavno, tokom Superkupa, da je to ekipa koja je i te kako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom svih 40 minuta. Verujem da će utakmica biti interesantna za gledaoce", poručio je trener crno-belih, Trinkijeri.

Golemac vodi ekipu koja je vrlo nezgodna, snažna fizički, može da napravi svima problem unutrašnjom igrom, skokovima, pa Partizan mora da se pazi ove utakmice koja bi mogla da bude pravi izazov.

“Partizan je najdominantnija ekipa na početku sezone  u ABA ligi, ali i u Evrokupu. Partizan je favorit na ovom meču, a mi ćemo dati sve da ih iznenadimo. To možemo učiniti samo sa pravom energijom. Zato pozivam navijače da nas podrže”, rekao je Golemac pre utakmice.

Prvi zadatak za Partizan biće kako da se fizički izbori sa protivnikom i tu pre svega mislimo na snažne igrače Primorske ispod koša kao što su Jagodić Kuridža i Žiga Dimec. Oni su tu pravili velike probleme Zvezdi u pobedi u Zagrebu. Tu bi Artjom Parahovski trebalo da ima dobru ulogu i da malo popravi utisak kao što je to počeo da radi na utakmici protiv Tofaša.

Ukoliko crno-beli ne potpadnu u ritam protivnika, deluje da imaju sve karte na svojoj strani da nastave niz nepobedivosti koji traje na startu sezone. Faktor iznenađenja Primorska ne bi smela da ima na ovom meču, naučili su svi koliko je to nezgodan protivnik.

Inače, šef struke crno-belih, Andrea Trinkijeri neće moći da računa na pridošlicu iz Sasarija, Rašona Tomasa na još dva meča - u Kopru, ali i protiv Ritasa u Evrokupu.

Meč između Primorske i Partizana igra se u subotu od 18 sati.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar