ABA: Zamalo "stotka" - FMP nadigrao Megu!

Košarkaši FMP ubedljivo su u Železniku savladali Megu Bemaks sa 98:79, na otvaranju drugog kola regionalne ABA lige.  FMP ubedljivo do 2-0: Mega bez šanse u Železniku.  Ekipa Vladimira Jovanovića rutinski trijumfovala u malom beogradskom derbiju na "Jadranu".  FMP na vrhu ABA lige! Lagan trijumf Pantera protiv Mega Bemaksa - 98:79.

Košarka 11.10.2019 | 23:14
ABA: Zamalo "stotka" - FMP nadigrao Megu!
Nakon trijumfa nad Krkom, "panteri" su upisali novi trijumf i tako izbili na čelo tabele.

Druga četvrtina bila je odlučujuća, u kojoj su domaći postigli čak 34 poena, pa su u drugom poluvremenu "odrađivali posao" i čuvali visoku prednost.

Sjajnu utakmicu odigralo je više košarkaša FMP, a najefikasniji bio je Duop Rit sa 23 poena.

Pratili su ga Stefan Đorđević sa 20 poena, Marko Jeremić sa 14, dok je Aleksa Radanov ubacio 13 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji bio je Edin Atić sa 21 poenom, Luka Cerovina dodao je 16, a Filip Stanić 13 poena.

U narednom kolu FMP gostuje Ciboni, dok Mega Bemaks dočekuje Zadar.

Ubedljivo kao što konačan rezultat govori, košarkaši FMP-a nadigrali su Megu i otvorili sezonu uzastopnim trijumfima.

FMP - Mega 98:79 (20:21, 34:19, 19:20, 25:19)

Samo prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi beogradskih rivala, jer je od 11. minuta domaćin krenuo u veliku seriju i do pauzu nagovestio svoj rutinski trijumf.

Australijski krilni centar "pantera" Duop Rit postigao jer 23 poena, takođe visoki Stefan Đorđević ubacio je 20, a Marko Jeremić (14) i Aleksa Radanov (13) su uz ostatak ekipe konstantno držali ekipu Dejana Milojevića na bezbednoj udaljenosti.

Sa druge strane, još jedan ubedljiv poraz Mege nije sprečila dobra partija Edina Atića. To što je on sa 21 poenom, devet skokova i osam asistencija bio blizu tripl-dabl učinka nije pomoglo da Mega spreči svoj drugi neuspeh, posle kojeg ostaje na skoru 0-2.

Sa druge strane, FMP je igrao mirno, kažnjavao ogroman broj grešaka gostiju (čak 22 izgubljene lopte) i bez problema priveo meč kraju.

FMP: Rit 23, Uskoković 7, Pecarski 3, Jeremić 14, Pot 7, Đoković, Radanov 13, Tejić 4, Šešlija, Ulubaj, Đorđević 20, Momirov 7.

Mega: Mišković 3, Trifunović, Atić 21, Marjanović 2, Ašćerić 6, Musić, Čarapić 4, Simonović 12, Cerovina 16, Macura, Tanasković 2, Stanić 13.



FMP se ne šali. Nakon pobede nad Krkom u novom mestu, ekipa Vladimira Jovanovića savladala je Mega Bemaks i to znatno lakše nego što se očekivalo - 98:79

Domaćin nijednog trenutka tokom utakmice nije dovodio u pitanje svoju pobedu, a glavnu prevagu napravio je tokom druge četvrtine, koju je reši u svoju korist rezultatom 34:19. FMP je tada došao do dvocifrene prednosti, koju nije ispuštao već ju je dodatno uvećao u finišu meča.

Ekipa iz Železnika je dominirala u šutu iz igre, imala daleko manje izgubljenih lopti od protivnika, koji još uvek luta za pravom formom u novoj sezoni, što je rezultiralo još jednim ubedljivim porazom.

Dominantan u pobedi FMP-a bio je snažni Duop Rit, koji je postigao 23 poena i imao pet skokova. Odličan meč odigrao je i Stefan Đorđević, koji je ubacio 20 pona, a vrlo dobri bili su i Jeremić sa 14, odnosno Radanov sa 13 postignutih poena.

Kod Mega Bemaksa jedini na visini zadatka bili su Atić i Cerovina. Prvi je bio na korak od tripl dabla, pošto je ubacio 21 poen i imao devet skokova i osam asistencija, dok je drugi ubacio 16 poena.

FMP u narednom kolu gostuje Ciboni u Zagrebu, gde će pokušati da se domogne i treće pobede, dok će mega loš niz pokušati da prekine u utakmici sa Zadrom.

ABA liga, 2.kolo:

petak:

FMP - Mega Bemaks 98:79

subota:

19.00 Primorska - Partizan
20.00 Mornar - Igokea

nedelja:

17.00 Cedevita Olimpija - Cibona
20.00 Crvena zvezda - Budućnost

ponedeljak:

18.00 Zadar - Krka



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar