"Žoc" prvi put ušao u EL sa uzastopnim porazima!

"Kada se vidi slika svih. . . Moraćemo da malo više mućnemo glavom", rekao je rekorder najjačeg takmičenja u broju titula posle drugog izgubljenog meča ove sezone.  Obradovićev najlošiji start u Evroligi u karijeri! Košarkaši Fenerbahčea odigrali su jednu od najlošijih utakmica protiv Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina.

Košarka 12.10.2019 | 12:45
"Žoc" prvi put ušao u EL sa uzastopnim porazima!
Željko Obradović, najuspešniji evropski trener nije navikao da gubi ni na početku, ni na kraju sezone. 

Ipak, devetostruki osvajač evropske titule ove jeseni ušao je sa Fenerbahčeom u takmičarsku godinu 2019/20 porazima protiv Reala u Madridu i Crvene zvezde u Beogradu.

Portal "Eurohoops" objavio je da nijedan Obradovićev tim u ovom veku nije počeo evroligašku sezonu sa dva poraza u 18 godina (Panatinaikos 2001-2012, Fenerbahče 2013 do danas). 

Naravno, "Žocov" opšti učinak je impresivan, jer ima 70,1 odsto pobeda (300-128).

Sledeću šansu za prvu evroligašku pobedu ove sezone Fener će imati u svojoj dvorani protiv Baskonije kod kuće. Do tada, srpski stručnjak uklapaće ekipu koja se okupljala u hodu.

"Igračima je potrebno vreme da se uklope. Kad si pravi uklopiš se za dva minuta, kao De Kolo. Njega sam video dva dana pre prve zvanične utakmice u Turskoj. Video sam tada prvi put čoveka! Nisam se video sa njim pre toga. Dao sam mu slobodno sedam dana posle Svetskog prvenstva, da ima vremena da se vidi sa ženom, decom, da odabere gde će da živi. Potom je odigrao dva treninga i igrao derbi protiv Efesa", rekao je Obradović na konferenciji u Štark areni.

"On igra dobro, ali kada se vidi slika svih ostalih, pogotovo onih koji su bili po reprezentacijama... Moraćemo da malo više mućnemo glavom, da vidimo šta ćemo i kako ćemo", dodao je "Žoc".

Istanbulska ekipa postigla je svega 56 poena u Beogradu, a o nezadovoljstvu izdanja svoje ekipe pričao je i trener Željko Obradović posle meča.

"Prvi put za 27 godina karijere sam ušao u svlačionicu i nisam imao da kažem reč svojim igračima. Tako sam se osećao. Najveća odgovornost je moja, ja ću morati da analiziram i da vidim zašto smo igrali ovako i zašto smo postigli ovih bednih 56 poena za mene", istakao je Obradović.

O očajnoj partiji Fenera dosta govori i podatak koji je izvukao prvi čovek specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando Emilijano Karšija.

– Fenerbahče je postigao 56 poena što je najmanje na jednom gostujućem meču u poslednje tri godine.

– Za dva poena šutirali su samo 34 odsto (10/29), što je najmanji procenat od kada je Željko Obradović došao u tim 2013. godine.

– Fenerbahče je imao svega 46 timskih indeksnih poena, što je treći najgori učinak od kada je Obradović u ekipi.

– Najtrofejniji evroligaški trener sa devet osvojenih šampionskih titula, postavio je negativan rekord posle sinoćnjeg poraza Fenerbahčea od Crvene zvezde u Štark areni, pošto nijedan tim koji je vodio nikada pre nije startovao sa dva uzastopna poraza u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Fenerbahče je u prvom kolu Evrolige poražen od Real Madrida, dok je sinoć na gostovanju u Beogradu doživeo neuspeh od tima Milana Tomića 68:56.

Srpski trener ima 70,1 posto uspešnosti u pobedama (300-128) u karijeri od 2001. godine.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar