Prva liga RS: Nastavlja se trka udvoje!

Krupa i Rudar Prijedor u 10. kolu idu u goste Željezničaru i Jedinstvu, sa željom da dođu do novih bodova i nastave trku za šampionsku titulu.

Fudbal 12.10.2019 | 09:16
Prva liga RS: Nastavlja se trka udvoje!
Utakmicama 10. kola, odnosno prvog kola drugog kruga prvenstva, biće nastavljena Prva liga Republike Srpske.

Fudbaleri Krupe nakon što su odigrali po jednu utakmicu sa svim rivalima, pokazali su najviše i sa 22 boda zauzimaju lidersku poziciju, tri koraka ispred prijedorskih "rudara".

Vodeći dvojac tokom vikenda gostovaće, Krupa Željezničaru, a Rudar Prijedor Jedinstvu, gdje će nastojati da upišu nove "trojke", te tako udvoje nastave trku za šampionsku titulu.

Prijedorčani će imati daleko lakši zadatak, jer su Brčaci posljednjeplasirani poslije devet odigranih kola, sa svega dva trijumfa i čak šest poraza.

S druge strane, lidera prvenstva očekuje komšijski derbi, protiv banjalučkih "plavih", koji su jedini ove sezone iz duela sa Krupljanima izašli neporaženi.

Svakako da će to biti motiv više za Krupu, koja u povratničkoj sezoni u Prvoj ligi RS želi da "pleše" samo jednu sezonu i vrati se u bh. elitu.

Alfa Modriča protiv Kozare u Gradišci pokušaće doći do prvih ovosezonskih bodova van svog stadiona. Neće im to biti lako, jer su "crveno-bijeli" pred svojim navijačima na četiri susreta slavili tri puta, uz jedan remi.

U Istočnom Sarajevu Slavija će biti domaćin Podrinju, a niti jedna od ekipa ove sezone ne briljira. Igraju po sistemu "toplo-hladno", pa su "sokolovi" trenutno na petom, a Janjarci na skromnom osmom mjestu i jasno je da ih očekuje velika borba za opstanak.

Slobodna u ovom kolu, koje je na programu u subotu od 15 časova, je ekipa Tekstilca iz Dervente.

PRVA LIGA RS - 10. KOLO:

Kozara - Alfa Modriča (15.00)
Slavija - Podrinje
Jedinstvo - Rudar Prijedor
Željezničar - Krupa
Slobodna ekipa: Tekstilac

TABELA: Krupa 22, Rudar Prijedor 19, Kozara 11, Alfa Modriča 10, Slavija 9, Željezničar 8, Tekstilac 8, Podrinje 8, Jedinstvo 6.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar