Kalinić nakon vrijeđanja: Pokušavam da se udaljim...

. . . razgovaram, čitam, treniram. . .  "Razgovaram sa prijateljima, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. . . ", rekao je srpski košarkaš, koji je sinoć u "Areni" žestoko izvređan.

Košarka 11.10.2019 | 18:27
Kalinić nakon vrijeđanja: Pokušavam da se udaljim...
Nikola Kalinić samo je prošao pored novinara sinoć u "Areni", koja je od početka do kraja utakmice bila evidentno podeljena na one koji su ga žestoko vređali i one koji su se, spontano, stavili na njegovu stranu.

Dan kasnije turski portal "Trend basket" objavio je intervju sa srpskim košarkašem, koji odlukom selektora Aleksandra Đorđevića nije bio pozvan na pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. 

Tamo, umesto trećeg uzastopnog finala između reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Država, gledali smo "klasik" u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

"Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi. Te dve reprezentacije su bile najveći favoriti. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta, da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro...", rekao je 27-godišnji Subotičanin i dodao:

"Svaki minut je važan, svaki sekund".

Kalinić je protiv crveno-belih, sa kojima je u sezoni 2014/15 osvojio "tripletu" i igrao Top 16 Evrolige, igrao 20 minuta, postigao tri poena i pokupio dva skoka.

As Fenerbahčea primetio je mnogo sličnosti u mundobasketovskom uzletu "gaučosa" do velikog finala i nekih prethodnih letova "orlova" ka srebrnim medaljama.

"Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdfanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni. Ali jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok. Možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu", rekao je Kalinić, koji je za "Trend basket" govorio 23. septembra, s tim da je intervju objavljen danas.

Kalinić, koji je navikao pratioce na Twitteru na česte i iskrene komentare i konkretne odgovore na pitanja (i uvrede), u poslednje vreme nije bio aktivan na društvenim mrežama.

Zašto?

"Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže", rekao je bivši košarkaš Crvene zvezde, Radničkog, Vojvodine, Novog Sada i Spartaka.

"Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vreme, dolazi do depresije, nervoze… Vreme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga".

O Luisu Skoli…

"On je neverovatan. Mislim da bi trebalo da bude uzor za svakoga od nas. Ceo svet je video kako je odigrao turnir. Kada sam počeo da se bavim košarkom 2002, on je već bio jedno od velikih imena. Sada smo u 2019, a on je i dalje tu. Zaista je veliki uzor", govorio je Kalinić u superlativima o 39-godišnjem Argentincu, koji je u međuvremenu potpisao za Olimpiju iz Milana.

O ličnim ciljevima u narednom periodu…

"Čini mi se da svake sezone želim iste stvari", rekao je sa osmehom.

"Da, želim da osvojim sve što je moguće sa ekipom. Ali, i da nastavim da unapređujem igru stepen po stepen. Pokušaću da budem bolji u svakom aspektu, u razumevanju same igre, u veštinama sa loptom, procentu šuta... Sve su to ciljevi koje postavljam pred sebe svake sezone, male stvari koje čine život svakog igrača", rekao je Kalinić na kraju intervjua za popularni turski sajt.

Autor intervjua verovatno bi pitao osvajača olimpijskog i svetskog srebra sa reprezentacijom Srbije za uvrede koje je trpeo tokom utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče da ceo razgovor nije bio obavljen pre 18 dana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar