Tibo Kurtoa: Lažu novinari, nije mi ništa!

Belgijanac je ljut, ovoga puta s pravom.

Fudbal 12.10.2019 | 08:00
Tibo Kurtoa: Lažu novinari, nije mi ništa!
Od početka ne funkcioniše odnos Tiba Kurtoe i madridske javnosti. Em su navijači Reala otvoreno bili za to da u klubu ostane Kejlor Navas, em nisu baš preterano oduševljeni učinkom Belgijanca – kako i da budu kad je primio 81 gol na 58 utakmica po dolasku iz Čelsija!? – em sam čuvar mreže retko kad propusti šansu da ćuti. Po principu „što na um, to na drum“, nekoliko puta je Kurtoa ušao u otvoren rat sa predstavnicima medija – a oni ipak kreiraju sliku o nekom sportisti – da bi se tačka ključanja osetila posle tvrdnje „jedinice“ kraljevskog kluba da su novinari izmislili kako boluje od anksioznosti.

Ruku na srce, ovoga puta su omanuili. Debelo. Kurtoa jeste napustio teren posle prvog poluvremena meča sa Brižom u Ligi šampiona, nije branio ni u poslednjem prvenstvenom susretu sa Granadom, ali se sinoć dosađivao na golu reprezenatcije Belgije protiv San Marina (9:0) u meču kojim je selekcija RobertaMartineza osigurala plasman na EURO.

Dosađivao, jer mu San Marino maltene nije ni zapretio. No, drugo nešto ga mori. Izvrtanje istine i ta priča kako boluje od anksioznosti.

„Znam šta znači biti vrhunski sportista. A trenutno sam veoma srećan i nemam nikakvih problema o kojima se pisalo. Odgovornost medija je da ne izmišljaju priče, da ne lažu, da ne podmeću gluposti, jer na kraju krajeva ljudi zbog tih navoda pate“, stao je Kurtoa u zaštitnu svih onih koji su se makar jednom našli na tapetu sedme sile.

U njegovom slučaju sumnja se pojavila zbog toga što je smršao tri kilograma, kao posledica dehidratacije.

„To što je objavljeno predstavlja nepoštovanje ne samo igraču o kome se piše, već i ljudima koji stvarno imaju zdravstveni problem. Što se mene tiče, oporavio sam se od stomačnih problema, imao sam jak grup, nije bilo prijatno, ali sad sam dobro. Osećam se jakim uprkos tome što sam izgubio nekoliko kilograma“.

Priliku da popravi utisak u Realu imaće na tri vezana gostovanja: Majorki, Galatasaraju i Barseloni, pre nego što 30. oktobra u Madrid dođe Leganes.

„Navijači na stadionu „Santjago Bernabeu“ važe za veoma kritične, znamo to, ali ćemo uraditi sve što je u našoj moći da kritike pretvorimo u aplauz“, optimista je Tibo Kurtoa.

On je poslije pomenutog izlaska iz igre propustio i prvenstvenu utakmicu protiv Granade (4:2), nakon koje je uslijedila pauza zbog kvalifikacionih mečeva za EURO 2020.

"Kraljeviće" u nastavku sezone očekuju tri gostovanja zaredom. Prvo 19. oktobra igraju na Majorci, tri dana kasnije u Istanbulu ih dočekuje Galatasaraj, a "El klasiko" protiv Barselone zakazan je za 26. oktobar na "Nou Kampu".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar