Primorska čeka Partizan: Teže nego u Zagrebu!

Crno-bijeli se drugi put u razmaku od 14 dana sastaju sa debitantom u ABA ligi.  Trinkijeri i Veličković upozoravaju na snagu Primorske.

Košarka 11.10.2019 | 21:04
Primorska čeka Partizan: Teže nego u Zagrebu!
Košarkaši Partizana NIS putuju danas u Koper, gdje će se u okviru drugog kola ABA lige sastati sa ekipom Primorske, prošlosezonskim šampionom ABA 2 lige i aktuelnim prvakom Slovenije (subota, 18.00, Arena sport 1).

Zasad sve ide kao podmazano. Naravno, u rezultatskom smislu. Igrački, može dosta toga da poboljša Partizan, međutim, šest uvodnih pobeda na početku nove sezone ulivaju optimizam Grobarima da će tek započeta takmičarska godina biti plodonosnija u odnosu na prethodne.

Da bi tako bilo potrebno je slaviti u nizu, a prvi naredni rival crno-belima biće Primorska, koju su savladali pre dve sedmice u iznenađujućem polufinalu Superkupa ABA lige, pošto je prethodno prvak Slovenije bio bolji od Crvene zvezde.

Sve to, kao i utisak da je Primorska prilično namučila i Parni valjak u pomenutom zagrebačkom polufinalu izaziva oprez u Humskoj.

„Očekuje nas teška utakmica, protiv rivala koji nije mnogo menjao tim u odnosu na prošlu godinu i koji je dobro uigran. Uostalom, videli smo i nedavno, tokom Superkupa, da je reč o ekipi koja je itekako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom 40 minuta. Verujem da će utakmica biti interesantna za gledaoce“, istakao je Andrea Trinkijeri, trener crno-belih.

Samo 14 dana ranije, dva tima su odmjerila snage u polufinalu regionalnog Superkupa u Zagrebu, kada su crno-bijeli slavili rezultatom 91:77, poslije preokreta u drugom poluvremenu.

Primorska je tada vodila 41:48 i 43:50 i činilo se da poslije Crvene zvezde može da sruši još jednog favorita...

"Primorska je i prošle sezone i na početku ove pokazala koliko može da bude nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Iako smo u Zagrebu igrali sa njima nimalo laku utakmicu, iskreno očekujem da će naredna biti još teža. Ipak, mi znamo naš cilj i znamo da do njega možemo doći samo uz maksimalnu borbu i čvrstu igru", izjavio je kapiten Novica Veličković.

Crno-bijeli ove sezone još nisu uspjeli da odigraju čitavu utakmicu na visokom nivou. U prosjeku su na 20-25 minuta željene igre tokom jednog meča, kao što se vidjelo u pobjedama nad Igokeom u prvom kolu ABA lige, poslije toga i protiv Tofaša u Evrokupu.

Sigurno je da ih u Kopru očekuje ekstra motivisan, utreniran tim, koji će u prvom meču kod kuće u najvišem regionalnom rangu dati sve od sebe da trijumfuje.

"Vidjeli smo tokom Superkupa da je to ekipa koja je itekako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom svih 40 minuta. Vjerujem da će utakmica biti interesantna za gledaoce", kratko je rekao trener Andrea Trinkijeri.

Za Partizan je u subotnjem meču ulog i očuvanje stoprocentnog učinka, računajući pripremni period i start sezone, koji je obuhvatio tri utakmice na ABA Superkupu, jednu u ABA ligi i dvije u Evrokupu.

Rade Zagorac, MVP 2. kola Evrokupa, u razgovoru za klupski kanal ističe da je slovenački tim dosadašnjim partijama zaslužio respekt i opreznost crno-bijelih.

"U igri Primorske vidi se jasan pečat trenera, prilično jasno su podijeljene uloge, nijedan igrač ne iskače iz sistema i moje predviđanje je da će biti hit sezone u ABA ligi. Veliki izazov gostovanja njima na početku sezone zapao je Partizanu. Moramo da uradimo dobar posao što se tiče skautinga i pripreme utakmice i da maksimalno ozbiljno uđemo u meč".

Trinkijerijev tim u subotu počinje ciklus od tri gostovanja. Iz Slovenije će direktno u Viljnus, na meč protiv Ritasa, a poslije toga se ide u Bar.

"Klub maksimalno radi da nam olakša putovanja, kojih je začuđujuće mnogo u oktobru. To je izazov za naše fizičke i mentalne kapacitete, ali u ozbiljnom sistemu sa ozbiljnim ambicijama, to su stvari koje morate da prihvatite i uhvatite se u koštac sa njima", rekao je Zagorac, zadovoljan što rad koji je uložio tokom ljeta daje plodove u prvim mečevima sezone 2019/20.

PAROVI 2. KOLA I TV PRENOSI:

petak

FMP - Mega 20.00 (Arena Sport 1)

subota

Primorska - Partizan 18.00 (AS 1)
Mornar - Igokea 20.00 (AS 1)

nedjelja

Cedevita Olimpija - Cibona 17.00 (AS 3)
Crvena zvezda - Budućnost 20.00 (AS 1)

ponedjeljak

Zadar - Krka 18.00 (AS 2)

TABELA: Zvezda, Cedevita Olimpija, Budućnost, FMP, Mornar i Partizan po 1-0, Igokea, Cibona, Krka, Zadar, Mega i Primorska po 0-1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar