Real Madrid ''okrenuo radare'' prema Salcburgu!

Miks Zlatana i Van Bastena bi mogao da nasledi Benzemu! Eriksen stiže odmah za 25. 000. 000 evra.

Fudbal 12.10.2019 | 00:00
Real Madrid ''okrenuo radare'' prema Salcburgu!
Real Madrid je slabo ušao u sezonu, ali kako vreme prolazi, stvari izgledaju sve bolje. Međutim, šta god da se desi, očigledno je da su Realu potrebna pojačanja. Neka hitna u januaru poput Eriksena, ali i neka koja garantuju svetlu budućnost.

Madriski mediji se i danas bave verovatnim dolaskom Kristijana Eriksena u zimskom prelaznom roku. Danac je odbijanjem svih ponuda za produžetak ugovora u Totenhemu, jasno stavio do znanja da želi da ide. A san mu je da obuče dres Reala. Ugovor mu ističe na leto, tako da je januar poslednja šansa Totenhemu da nešto zaradi. Daleko manje od realne vrednosti, ali makar nešto. Totenhem se predao i dao Eriksenovom menadžeru zeleno svetlo da dođe sa Realovom ponudom. Spursi traže oko 25.000.000 evra da puste Danca u januaru, Real trenutno vaga da li da plati toliko ili sačeka leto i dobije Eriksena za džabe. Vrlo verovatnije je prva opcija. Potreban im je odmah, a rizikuju da ga do leta ugrabi neko od konkurencije poput Mančester Junajteda i Juventusa.



I dok se obruč oko Eriksena sužava za zimski, Realovi radari su okrenuti prema Austriji za letnji prelazni rok. Madridski As piše da je Kraljevski klub ozbiljno usmerio pažnju ka norveškom čudu od deteta ErlinguHalandu iz Red Bul Salscburga. Dečko kojeg već sada porede sa Van Bastenom i Ibrahimovićem blista u dresu austrijskog šampiona iako mu je tek 19 godina. Het-trik na debiju u Ligi šampiona, pogodak Liverpulu na Enfildu, ukupno 18 golova na 11 mečeva ove sezone. Evidentno je da je reč o posebnom napadaču.

Mančester Junajted ga odavno prati, Ole Gunar Solskjer mu je trenerski otac, ali kada se Real umeša u priču onda je jasno ko je favorit. Haland se uklapa u Realovu novu politiku dovođenja i afirmisanja najboljih mladih igrača sveta. Platili su preko 120.000.000 evra za tandem brazilskih tinejdžera Vinisijus– Rodrigo, doveli su Luku Jovića kao jednog od najtalentovanijih napadača, sve veću šansu dobija talentovani Urugvajac Valverde, Eder Militao je planiran kao stub odbrane u budućnosti, mnogo se očekuje i od Braima Dijasa, a Marko Asensio ima tek 23 godine. Uz Edegarda, Lunjina, Kuba i još neke mlade talente na pozajmicama, Real ima generaciju za sledeću deceniju. Haland pripada tom društvu…

Real za sada ne ramišlja o ponudi i samo prikuplja informacije. Ali ko zna šta sve može da se desi do leta. Halandova cena raste iz meča u meč, spisak klubova koji ga prate je sve veći i glamurozniji, pa Real možda neće imati mnogo vremena da čeka Norvežanina.

Jedan od problema za Real je što je Halandov menadžer Mino Rajola sa kojim Florentino Perez izbegava da posluje. Ali Haland ima i savetnika u vidu oca Alf Ingea, nekadašnjeg reprezentativca i prvotimca Mančester Sitija. Zato Rajolina moć uticaja na igrača nije velika i zato je mladi napadač lako odbio ponudu Juventusa iako ga je agent savetovao da pređe kod njegovih prijatelja u Torino. Haland je udravo razmišljao i u dogovoru sa ocem odlučio da iz Moldea pređe u Salcburg.

Ali ako ovako nastavi, pitanje je koliko će Haland uspevati da odoli interesovanju većih klubova i da ostane u Austriji. Real se ne odbija ako dođe ponuda. Kraljevski klub je letos dao veliki novac za LukuJovića kojeg planira kao naslednika Karima Benzeme na mestu centarfora. Srbin se polako uklapa, a Haland bi mogao da dođe u perspektivi kao konkurencija Joviću kada iskusni Francuz napusti Madrid.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar