Garancija golova: Mitrović je pola Srbije!

Otkako se završio Mundijal u Rusiji golgeter srpske reprezentacije igra u neverovatnoj formi!

Fudbal 11.10.2019 | 22:30
Garancija golova: Mitrović je pola Srbije!
Nikako još da se potvrdi u Premijer ligi i mada u Fulamu redovno trese mreže oni koji ga baš i ne vole spočitavaće mu to što nastupa u drugoj ligi, pa nek je i najjača druga u Evropi. Ali kad obuče dres sa državnim grbom na grudima Aleksandar Mitrović se pretvara u srpsku verziju Roberta Levandovskog. Ono što je Bajernov as za Poljake, to je Mitrović za Srbe. Garancija golova.

Statistika nije uvek savršen argument u fudbalu, ali u Mitrovom slučaju govori sama za sebe. Već smo vam pisali da je Partizanov đak golom protiv Paragvaja ukupan konto u dresu reprezentacije podigao do kote 29 čime je sustigao i legendarnog Dušana Bajevića na deobi šestog mesta na listi najboljih strelaca u istoriji nacionalnog tima. S obzirom da mu je tek 25 leta samo je pitanje trenutka kada će preteći i Stjepana Bobeka i njegovih 38 golova i postati najefikasniji igrač u istoriji našeg fudbala.

Posebno kada pogledamo u kakvoj se strašnoj seriji nalazi Mitrović.

Podsetimo, Mitrović je prvenac za Orlove postigao 2013. i spasio nas poraza od Hrvatske na “Marakani“.  Bio mu je to jedini gol u prvih 15 utakmica u nacionalnom timu. Potom je počeo da ubrzava, ali je tek po završetku Mundijala u Rusiji ubacio u petu brzinu.

O tome svedoči podatak da je na poslednjih 12 utakmica Mitrović postigao – 12 golova! Šest u Ligi nacija, pet u dosadašnjem toku kvalifikacija za Euro i ovaj jedan u prijateljskom sudaru u Kruševcu.

A koliko je to zaista izuzetan učinak najbolje govori to što je Srbija u istom periodu postigla 22 gola što će reći da je više od pola – preciznije 54,5 odsto – potpisao baš Mitrović. Dva protiv Rumunije u Humskoj, dva protiv Crne Gore u Podgorici, jedan Đetićima na stadionu “Rajko Mitić“, pa još jedan Litvancima u Ligi nacija. Zatim još dva istom rivalu u evro-kvalifikacijama, jedan u porazu od Portugalije na domaćem terenu i dva na gostovanju kod Luksemburga. Sada i ovaj jedan Paragvaju,tek da uoči četvrtog međusobnog duela u poslednjih godinu dana podseti Litvance koliko je opasan. Mada znaju to oni vrlo dobro.

Svi znaju uostalom. Aleksandar Mitrović je uz Dušana Tadića apsolutno najbolje što srpski fudbal ima. I bez sumnje prva napadačka opcija Orlova. 

Srbija narednu utakmicu igra u ponedeljak u Viljnusu, opet protiv Litvanije.  

LISTA NAJBOLJIH STRELACA U DRESU REPREZENTACIJE

Stjepan Bobek  39
Savo Milošević  37
Blagoje Marjanović         37
Milan Galić          37
Rajko Mitić          32
Dušan Bajević    29
Aleksandar Mitrović        29
Todor Veselinović            28
Predrag Mijatović            27
Borivoje Kostić  26

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar