Novak: Nisam bio oštar i zasluženo je pobijedio!

Đoković posle predaje krune u Šangaju priznao da nije odigrao na najvišem nivou kada se protivnik razigrao.

Tenis 11.10.2019 | 17:49
Novak: Nisam bio oštar i zasluženo je pobijedio!
Novak Đoković nije uspeo da odbrani trofej na mastersu u Šangaju, pošto je u četvrtfinalu pretrpeo poraz od Stefanosa Cicipasa i to posle preokreta - 6:3, 5:7, 3:6.

Prvi reket sveta priznao je da u važnim trenucima nije bio dovoljno oštar.

"Počeo sam meč dobro, ali nakon toga nisam bio dovoljno oštar. Nedostajalo mi je bolja kretnja, ubrzanje u udarcima. Nisam uspeo da dođem do brejk lopte u dva seta, a on je odlično servirao, svaka čast, a ja nisam igrao dobro", rekao je Đoković.

Srpski as nekako je posle superiorne igre u prvom setu, lagano krenuo "nizbrdo". Otkrio je da razlog tome nije bio umor, već to što se nije adaptirao na sve bolju igru rivala.

"Bio je to jedan od onih dana kada ne uspevate da odigrate oštro koliko je potrebno za takav tip meča", ponovio je prvi teniser sveta.



Đoković je priznao da je pobedu odneo bolji igrač na terenu.

"Igrao je izuzetno kvalitetno, odlično posle dobrih servisa. Imao je vrlo agresivan udarac posle servisa. Ja sam bio taj koji ga nije naterao da se dovoljno brani. Dozovoljavao sam mu da ima dovoljno vremena da diktira igru iz daleka i zaista je zaslužio da pobedi", iskreno je naveo Đoković i dodao i jednu važnu stvar.

"Stefanos definitivno ima potencijal da u budućnosti postane svetski broj jedan".

Srpski teniser nije uspeo da peti put u karijeri podigne pehar na mastersu u Šangaju, a nije uspeo ni da odbrani 1.000 bodova na ATP listi, pa se doveo u veoma težak položaj pred kraj sezone, u trci da zadrži prvo mesto na svetu. On će na novoj listi sledećeg ponedeljka imati samo 320 bodova više od najbližeg pratioca Rafaela Nadala.

Španac ne brani nijedan bod do kraja godine, dok Novak brani finala mastersa u Parizu i završnog turnira u Londonu, odnosno ukupšno 1.600 bodova. Nadal nije učestvovao na azijskog turneji, ali sigurno hoće u prestonicima Francuske i Velike Britanije.

Cicipas je sa druge strane imao mnogo razloga za slavlje posle velike pobede nad Đokovićem. 

Izborio je polufinale mastersa, protiv Đokovića sada ima pozitivan skor u međusobnim duelima (2:1), što je prava retkost, a i prvi put u karijeri obezbedio je plasman na završni turnir sezone.

Ta vest bila je pravo iznenađenje i primio ju je sa velikim oduševljenjem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar