Kad je bilo važno, Gist je okupljao crveno-bijele!

Amerikanac je držao kratke "tajm-aute" dok je odmicao meč protiv Fenerbahčea. Evo šta je govorio saigračima.

Košarka 11.10.2019 | 19:05
Kad je bilo važno, Gist je okupljao crveno-bijele!
Zadovoljan pobjedom i urađenim pred 17.000 navijača, Džejms Gist (33) je umoran i dobro raspoložen sjedio u svlačionici poslije meča protiv Fenerbahčea.

Iskusni centar postigao je 11 poena i sakupio osam skokova u trijumfu u kojem se ipak istakao tim, a ne pojedinci.

Doduše, Mohamed Faje jeste iskoračio u prvi plan kada je bilo najteže i važnom trojkom pet minuta prije kraja "pogurao" ekipu ka prvoj pobjedi u Evroligi.

"On je važan dio tima. Niko ne donosi energiju kao on", rekao je Gist o svom nekadašnjem rivalu sa grčkih terena i saigraču od koga cijeli tim ima koristi.

Posebno u odbrani.

"Kao tim moramo da shvatimo da odbrana uvijek mora da 'radi'. Biće utakmica kada nećemo moći da postignemo veliki broj poena, ali defanzivno moramo da imamo energiju i fokus. To moramo da radimo cijele godine", dodao je Gist.

Dok je utakmica odmicala, Amerikanac je sve češće dozivao saigrače i na parketu održavao kratke "tajm-aute". Šta je pričao?

"Samo sam govorio igračima da ostanu fokusirani. Kada je hala ovako bučna, onda se lako dogodi da nestane komunikacija sa klupom, trenerom. Zato sam morao da pri svakom prekidu ili faulu okupljam momke oko sebe, da ih usredsredim na ono što je sljedeće. Bez obzira na to šta uradimo u napadu, naša odbrana mora da bude najbolja, tako da sam se trudio da budem skoncentrisan na to. Da ne budemo uhvaćeni u raskoraku, već da ostanemo zajedno", objasnio je on.

Poslije meča, u Zvezdinoj svlačionici nije bilo slavlja. Gist je nekoliko puta isticao da je sezona tek počela.

"Ovo je velika pobjeda, ali istovremeno nećemo da idemo previše unapred. To je samo jedna utakmica i moramo da ostanemo skromni i da nastavimo da radimo. Pokazali smo šta smo sposobni da uradimo, ali biće dugačka sezona, dugačak put i ne možemo više da razmišljamo o ovoj utakmici. Gotova je. Večeras možemo da uživamo, ali već od sutra razmišljamo o meču protiv Budućnosti u nedjelju".

On je naglasio i da su crveno-bijeli pred svojim navijačima uradili ono što nisu u Atini. Sada su iskoristili priliku.

"Fenerbahče nije 100 odsto u formi. Veseli se vratio iz povrede, Derek Vilijams će imati veliku minutažu, De Kolo je uvijek u dobroj formi, ali istovremeno moramo da koristimo ove trenutke. Imali smo šansu da 'uhvatimo' Panatinaikos u Atini, ali smo izgubili pet razlike. Ta prilika se ponovo stvorila danas i iskoristili smo je. Sljedeće nedjelje imamo Makabi i neće biti lakše u Tel Avivu, tako da imamo šansu da počnemo veoma dobro, ako se fokusiramo na ono što bi trebalo da radimo", dodao je Gist.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar