Lukaku pomjera granice u dresu Belgije!

Lukaku je odavno postao najbolji strijelac Belgije svih vremena, ali je sinoć u duelu sa San Marinom, u okviru kvalifikacija za EURO 2020. godine, otišao korak dalje.

Fudbal 11.10.2019 | 21:16
Lukaku pomjera granice u dresu Belgije!
Romelu Lukaku, napadač milanskog Intera, ušao je u istoriju reprezentacije Belgije!

Golgeter koji je ovog ljeta zadužio opremu "nerazura", preselivši se iz tabora Mančester junajteda, postao je prvi fudbaler koji je u dresu sa državnim grbom postigao više od 50 golova.

Lukaku je odavno postao najbolji strijelac Belgije svih vremena, ali je sinoć u duelu sa San Marinom, u okviru kvalifikacija za EURO 2020, otišao korak dalje.

U trijumfu rezultatom 9:0, kojim su "crveni đavoli" postali prva reprezentacija koja je obezbijedila plasman na kontinentalnu fudbalsku smotru, postigao je dva gola i stigao do ukupne brojke od 51 pogotka.

Koliko je veliki podvig napravio Lukaku najbolje ilustruje podatak da ga na vječnoj listi najboljih strijelaca prate tri igrača sa po svega 30 golova.

To su: Bernard Vorhof, Pol Van Himst i jedini aktivni fudbaler Eden Hazard.

Recimo i to da je Lukaku 51 gol postigao u 83 odigrane utakmice u dresu belgijskog nacionalnog tima.

Sjajni 26-godišnji napadač karijeru je počeo u Anderlehtu, a potom je igrao za Čelsi, Vest Bromvič Albion, Everton, Mančester junajted i sada Inter.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar