"Mirno i bez većih incidenata", a uhapšeno 85 ljudi!

Sve to prošlo je "bez značajnih incidenata", navodi se, ali ne precizira šta su bili beznačajni incidenti.

Fudbal 11.10.2019 | 16:14
"Mirno i bez većih incidenata", a uhapšeno 85 ljudi!
"Na području grada, kao i na stadionu za vrijeme javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni povređivanja osoba", saopštila je ovog petka ujutru splitska policija i dodala da je zbog prekršaja zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima juče uhapšeno ukupno 85 ljudi.

Od toga, 36 hrvatskih državljana i 49 stranaca, mahom Mađara, koji su doputovali na Jadran da bodre svoju reprezentaciju u komšijskom derbiju u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Taj meč nije se dobro završio po njih, jer su vicešampioni svijeta pobijedili rezultatom 3:0pred 30.000 navijača na "Poljudu".

Policija je na "Poljudu" pronašla osam kutija različitih pirotehničkih sredstava.

U splitskoj policiji napominju da je situacija bila mirna, jer su "tokom dana preduzimali mjere prevencije i intenzivno obezbjeđivali centar grada i mjesta okupljanja navijača, posebno 'fan zonu' odakle su gostujući navijači uz pratnju policije ispraćeni na stadion".

Sve to prošlo je "bez značajnih incidenata", navodi se, ali ne precizira šta su bili beznačajni incidenti.

"Vrhunska atmosfera. Gledaoci su bili fenomenalni. Ništa negativno nismo osjetili. Publika se izdigla iznad klubova i svega. Bili su ponosni i navijali su za svoju reprezentaciju", rekao je dvostruki strijelac Bruno Petković, koji je kao napadač Dinama uglavnom nepoželjan u Splitu i okolini.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar