Tumba: Uspjela je provjera! Može to i mnogo bolje...

Utisci selektor "orlova" posle minimalne pobede u prijateljskoj utakmici sa Paragvajcima.

Fudbal 11.10.2019 | 08:00
Tumba: Uspjela je provjera! Može to i mnogo bolje...
Pobedi se u zube ne gleda!

Fudbalska reprezentacija Srbije upisala je drugi trijumf u mandatu Ljubiše Tumbakovića savladavši u prijateljskom meču, minimalnim rezultatom Paragvajce (1:0), pred oko 6.000 navijača na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Igrač odluke bio je Aleksandar Mitrović koji je mrežu rivala zatresao u 90. minutu, a da toga nije bilo utisak o utakmici bi bio pomalo drugačiji...

"U ovom oktobarskom okupljanju smo pokušali da napravimo kontinuitet selektiranja i da proverimo neke igrače koje nismo videli u prethodnom sazivu. Mislim da je ova provera uspela, uvek je dobro kada se pobedi. Nismo blistali, može to mnogo bolje, ali puno igrača iz prvog saziva nije bilo. Bilo je dosta nediscipline, ali su i neki pokazali da možemo na njih da računamo", kazao je Ljubiša Tumbaković posle utakmice za "Nova S".

Naredni meč "orlovi" će igrati protiv Litvanije u Vinjusu (ponedeljak, 20.45), ali odavno ne drže sve konce u svojim rukama.

"Bilo kakva pobeda, pa i ova u 90. minutu, služi da se popravi atmosfera. Generalno kroz čitavu utakmicu igrali smo kako i treba da budemo prepoznatljivi u budućnosti. Moramo još bolje u Litvaniji...", iskren je bio selektor Srbije.

Strelac pobedonosnog gola Aleksandar Mitrović kratko je prokomentarisao meč i svoj 29. pogodak u dresu reprezentacije Srbije.

"Svaka pobeda je lepa, malo smo se mučili, a teren je bio težak za igru... Sve se lepo završilo na kraju, lepa pobeda i lepa uvertira za Litvaniju. Pozitivan rezultat pred kvalifikacionu utakmicu protiv ekipe koju dobro znamo, idemo tamo da dobijemo utakmicu i da ostanemo u kvalifikacijama", naveo je najbolji srpski napadač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

navijač

11.10.2019 08:10

Treba mjenjati trenera

ODGOVORITE
Name

Re

11.10.2019 18:07

Prije bi se reklo da treba mijenjati igrace . Velika je dilema da li Srbija nema kvalitetne igrace , ili ti postojeci sto nastupaju nece da igraju za drzavni grb . Neka se malo ugledaju na reprezentativce Hrvatske .