Mitrović stigao i Bajevića!

Srpski golgeter na brojci od 29 golova za reprezentaciju! Mitrović na 10 golova od rekorda: Stigao Bajevića, kada pada Bobek? Pogotkom u Kruševcu prestigao Todora Veselinovića i nastavio sjajan bilans u dresu Srbije.

Fudbal 11.10.2019 | 11:48
Mitrović stigao i Bajevića!
Svaka nova utakmica reprezentacije Srbije, novi skok Aleksandra Mitrovića na večnoj listi strelaca. Bilo da je Mundijal ili kvalifikacije, Liga nacija ili prijateljski meč, golgeter Orlova ne bira utakmice, trese mreže u svakoj prilici kada obuče dres državnog tima.

Novi njegov nastup u reprezentaciji, 53. u karijeri i novi gol. Večeras protiv Paragvaja u Kruševcu Mitrovićje pogotkom u 90. minutu doneo pobedu Orlovima (1:0). A, sebi dopisao 29. gol otkako je počeo da igra za državni tim Srbije.

Time je Aleksandar Mitrović dostigao Dušana Bajevića, koji je reprezentativnu karijeru završio sa 29 golova, doduše na dosta manje nastupa – 37. Ispred golgetera Fulama i daleko najboljeg strelca Srbije u aktuelnom sastavu sada su još petorica igrača. Prvi naredni je Rajko Mitić, koji je 32 puta bio strelac za državni tim, Savo Milošević, Blagoje Moša Marjanović i Milan Galić su postigli po 37 golova, a rekorder Stjepan Bobek 39.

I te kako vredan pomena je i Mitrovićev bilans ove sezone. As Fulama je u dresu kluba i reprezentacije postigao već 12 golova! A, sledi u ponedeljak meč sa Litvanijom, timom kojem je najbolji srpski strelac četiri puta zatresao mrežu u poslednja dva susreta...

Kada Aleksandar Mitrović igra za Srbiju, golovi sami dolaze! To je sada već postala konstanta koja traje pune tri godine i napadač Fulama bi vrlo brzo mogao da postane apsolutni rekorder po broju postignutih golova.

Mitrović je u Kruševcu u 90. minutu doneo Srbiji minimalnu pobedu u prijateljskom susretu protiv Paragvaja, čime je postigao svoj 29. gol u nacionalnom timu i to na 52. utakmici!

On je time došao na deobu šestog mesta najboljih strelaca svih vremena, pošto je prestigao Todora Veselinovića i sustigao Dušana Bajevića.

Mitrovićev prosek golova po upisanom nastupu iznosi 0.58, što je daleko više od, recimo, Sava Miloševića, koji je svojevremeno beležio prosek od 0.36 (37 golova na 102 utakmice).

Mitrović je tokom 2019. postigao 6 golova za Srbiju, dok je u 2018. to učinio čak 12 puta!
Nekadašnji igrač Partizana, Anderlehta i Njukasla je sada na samo 10 golova od obaranja rekorda Stjepana Bobeka! Čuveni napadač Jugoslavije je postigao 38 golova na 63 utakmice, a na obaranje njegovog rekorda čeka se još od 1956. godine!

Od tada su prošle čak 63 godine, mada se sada Mitrović pita koliko još ćemo morati da pričekamo na njegovo "svrgavanje".

Imajući u vidu da je Mitrović čak 27 golova postigao za poslednje tri i po godine, jasno je da se taj dan bliži.

Ispred Mitrovića na večnoj listi strelaca, osim Bobeka i Miloševića, još su i Rajko Mitić (32), Milan Galić i Blagoje Marjanović (po 37).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar