Gazde Junajteda spremile još 150.000.000!

Za pojačanja, naravno, Solskjer već odredio mete! Norvežanin hoće da okosnica novog Mančestera budu reprezentativci Engleske. . .

Fudbal 11.10.2019 | 18:46
Gazde Junajteda spremile još 150.000.000!
Mančester Junajtedu preti još jedna sezona za zaborav. Možda i više od toga. Ima fudbalskih ljudi i ozbiljnih komentatora koji Đavolima predviđaju da će drugi put u poslednjih 30 godina ostati bez Evrope. I na Old Trafordu su svesni da je situacija daleko od bajne, ali bar za sada izlaz ne vide u novoj smeni trenera. Ole Gunar Solskjer, sva je prilika, dobiće poverenje da završi sezonu.

Legendarni napadač Junajteda letos je potrošio 160.000.000 evra na pojačanja. Po svojoj želji kupio je Harija Megvajera, Arona Van Bisaku i Danijela Džejmsa, a o tome da postoji jasna želja klupskog rukovodstva da Norvežanin nastavi posao rekostrukcije tima govore vesti sa Ostrva da Mančester priprema još jednu tranšu od oko 150.000.000 evra za januarske pridošlice.

Iz više izvora može se čuti da će Đavoli ponovo "udariti" na Lester. Navodno, Solskjer želi da okosnicu novog tima pravi oko engleskih reprezentativaca. Na raspolaganju već ima Megvajera, Rašforda, Lingarda, Van Bisaku, Šoa... A njima bi vrlo rado pridružio nove uzdanice Gereta Sautgejta - Bena Čilvelai Džejmsa Medisona.

I jedan i drugi imaju samo po 22 godine, u potpunosti su sazreli, igraju standardno za Lisice, a predviđanja su takva da će uskoro obojica biti standardni i u A reprezentaciji Engleske. Zapravo, Čilvel je već zadobio ogromno poverenje Gereta Sautgejta, dok je Medison dobio poziv posle sjajnih partija i golova protiv Totenhema i Liverpula, ali je zbog prehlade morao da otkaže u poslednji čas.

A sad malo i o novcu...

Ben Čilvel je dete Lestera, projektovan za budućeg kapitena i Lisice ga se zasigurno neće lako odreći. Pogotovo što je procenjen na 35.000.000 evra. Džejms Medison vredi još više - oko 45.000.000 evra. Pritom, radi se o ciframa s Transfermakta. A dobro je poznato da kada engleski klubovi trguju sa svojim, domaćim igračima, cene odu u nebesa. I to po pravilu potpuno neosnovano. U prevodu. Kvalitet retko kada "isprati" visinu obeštećenja. Tako ostrvski mediji barataju zaista ogromnim ciframa pominjući moguće transfere Medisona i Čilvela. Navodno, njih dvojica u paketu koštali bi Mančester neverovatnih 130.000.000 funti, iliti oko 145.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar