"Zajedništvo sa treninga prenijeti na utakmicu!"

"Ovo je ključna utakmica kako bismo zadržali šanse da se kroz grupu plasiramo na Evropsko prvenstvo", poručuju reprezentativci Bosne i Hercegovine pred subotnji okršaj sa Finskom.

Fudbal 11.10.2019 | 10:32
"Zajedništvo sa treninga prenijeti na utakmicu!"
Manje od dva dana fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine dijeli od duela sa Finskom, koji se igra na zeničkom Bilinom polju (18 časova) u okviru grupe J kvalifikacija za EURO 2020.

Četvrtog dana priprema novinarima su se na pres-konferenciji u Trening centru Fudbalskog saveza u Zenici obratili pomoćni trener Elvir Rahimić, te reprezentativci Muhamed Bešić i Haris Duljević.

"Pripremamo se najbolje što možemo za utakmicu. Sigurno je veliki gubitak što ne igra Edin Džeko, ali koga nema bez njega se može i mora. Svi ostali moraju da daju sve od sebe kako se njegov izostanak ne bi primijetio. Koliko je to moguće, vidjećemo", kazao je Rahimić, koji je najavio da će biti nekih promjena u timu, ali da o tome odluku donosi selektor Robert Prosinečki.

"Svi smo svjesni da je ovo odlučujuća utakmica za nas, kako bismo pobjedom zadržali izglede za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Neriješeno ili poraz značio bi kraj tih nadanja", dodao je Rahimić, koji dodaje da su svi toga svjesni, ali i najavluje kako se, nakon što je sinoć zbog poštede propustio trening, večeras u pogon vraća i Miralem Pjanić, koji će u subotu biti kapiten.

"Nismo baš dobro startovali u kvalifikacijama. Ovo je vrlo važna utakmica, jer ako nam Finci uzmu bod, izboriće nastup na Evropskom  prvenstvu", rekao je Muhamed Bešić, istakavši da je atmosfera u timu dobra te da je najbitnije da su svi zajedno.

"Još nikada nisam vidio da se neko posvađao na treningu, ali to zajedništvo, jedinstvo, moramo pokazati i na terenu, na utakmici. Ne samo kada se družimo i pijemo kafu", ističe Bešić, koji je svjestan da mu fali utakmica, jer ne igra u svom klubu, Šefild junajtedu.

Nije, podsjetio je Bešić, odradio pripreme s novim klubom, ali je spreman trkački.

Ne bi mu, kaže, bilo teško da krene ni sa klupe, jer u timu ima i drugih igrača koji su spremni da igraju. Međutim, teško će, kaže, biti nadoknaditi izostanak Džeka.

"Edin je glavni igrač i kapiten reprezentacije i ne treba ni pričati da će faliti. Ali, imamo dva napadača, koji će, nadamo se, odgovoriti zadatku", kaže Bešić.

Duljević je zbog povrede bio upitan za ovu utakmicu, ali se našao na spisku i trenira s ekipom.   

"Nadam se dobroj atmosferi u subotu na Bilinom polju, da nas navijači podrže i da, ako Bog da, dobijemo. Ovo nam je ključna utakmica i s pobjedom bismo se uključili u trku za plasman na EURO kroz grupu", rekao je Duljević, dodavši da su svi reprezentativci svjesni da su podbacili u Finskoj.

"Ova reprezentacija, kada je prava, može da igra protiv bilo koga u svijetu. Kada nismo, a vidjeli smo to u Finskoj i Jermeniji, onda izgubimo i od malih selekcija", podvukao je Duljević.

Tri dana nakom meča sa Fincima, izabranike Roberta Prosinečkog očekuje gostovanje Grčkoj na Olimpijskom stadionu u Atini.

Tabela poslije šest odigranih kola u grupi J: Italija 18 bodova, Finska 12, Jermenija 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar