Pogba slomio palac, ne igra u Humskoj!

Pogba povredio palac, propušta Liverpul, možda i Partizan? Prva zvezda Mančester junajteda će morati da pauzira, ali još uvek nije poznato koliko dugo.  Mančester u rezultatskim i kadrovskim problemima.

Fudbal 11.10.2019 | 20:40
Pogba slomio palac, ne igra u Humskoj!
Pol Pogba je igrao u Humskoj na jesen 2014. godine, ali ove bi taj dolazak mogao da preskoči. Kako navodi francuski L'Ekip, a prenosi "Dejli mejl", Francuz je doživeo povredu nožnog palca i moraće da pauzira.

Kako se navodi, Pogba je doživeo naprsnuće palca i neće morati da ide na operaciju kako bi sredio taj problem. Klub i igrač preferiraju da se sve zaleči prirodnim putem, ali bi to moglo da se oduži.

Pogba je zaradio udarac u meču protiv Ročdejla u Liga kupu Engleske, u kojem su "crveni đavoli" slavili posle izvođenja jedanaesteraca. Uprkos tome je igrao protiv Arsenala, kada se bol u prstu dodatno pojačao.

Sada je u Mančesteru "stani pani" situacija, jer ekipu Olea Gunara Solskjera očekuju važni mečevi. Prvo će 20. oktobra, u prvom meču posle reprezentativne pauze, odmeriti snage sa Liverpulom u velikom derbiju, da bi onda usledio dolazak u Beograd na meč protiv Partizana u Ligi Evrope.

Prve naznake, iako nezvanične, jesu da će Pogba propustiti taj veliki premijerligaški okršaj na Old Trafordu. Trka sa vremenom je već počela da Francuz bude spreman za taj meč, kao i onaj protiv Partizana

Mediji u Engleskoj već pominju da bi poraz Junajteda od Liverpula značio i otkaz za Solskjera, pa je jasno da "đavoli" nemaju prava na novi poraz.

Pogba se nalazi u Dubaiju, na programu oporavka u toplim vremenskim uslovima i u Mančester bi trebalo da se vrati tek naredne sedmice.

Imajući u vidu koliko slabih rezultata je Mančester junajted zabeležio ove sezone, njegov izostanak protiv Liverpula i Partizana bi ih dodatno boleo.

Pre pet godina došao je Pol Pogba u Humsku, čak je i gol dao na stadionu Partizana – u remiju na prijateljskom meču reprezentacija Srbije i Francuske (1:1) – ali ove jeseni Topčidersko brdo videti neće. Vezistu Mančester junajteda zbog povrede čeka pauza od približno četiri sedmice i ako se obistine prognoze lekarskog tima engleskog velikana sigurno neće biti u sastavu Ole Gunara Solskjera za gostovanje crno-belima u Ligi Evrope.

Pogba je slomio nožni palac i sigurno neće biti u kombinaciji za tim za derbi sa Liverpulom, zakazan za prvi vikend po okončanju reprezentativne pauze – razumljivo, ne može da igra ni za Galske petlove protiv Islanda i Turske – a izvesno će propustiti i meč u Beogradu, 24. oktobra od 19 časova. Štaviše, na Old Trafordu postoji bojazan da bi visoki vezista mogao da bude na bolovanju i za revanš sa Parnim valjkom, 7. novembra u Mančesteru. U međuvremenu, najverovatnije neće igrati ni premijerligaške mečeve sa Noričom ii Bormutom, kao i onaj sa Čelsijem u osmini finala Liga kupa (sve u gostima).

Očekuje se da umesto Pola Pogbe zaigra Nemanja Matić najverovatnije u paru sa Brazilcem Fredom, dok je opcija i mladi Škot Skot Mektomini.

Na listi povređenih su još napadač Antoni Marsijal, levi bek Ešli Jang i desni bek Timoti Fonsu Mensa, a kako Ole Gunar Solskjer koristi Ligu Evrope da igra sa kombinovanom timom, moguće je da će se beogradskoj publici predstaviti talenti kao što su Mejson Grinvud, Brendon Vilijams, Anhel Gomes, pošto su ionako sva trojica igrala na gostovanju AZ Alkmaru.

Na rezultatsku muku još i kadrovski problemi pritiskaju Mančester...

FOTO: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar