Ko ruši Savez opština istočne Hercegovine?

- Saopštenje koje se pojavilo iz Saveza opština istočne Hercegovine šokiralo je načelnike četiri opštine te regije, jer nisu konsultaovani i nisu upoznati ko je izdao to i u njihovo ime.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


- Nikada do sada Savez opština istočne Hercegovine, gdje sjede načelnici SDS i SNSD nije izlazio u javnost s političkim stavovima niti je to naša uloga", ističe načelnik Berkovića Nenad Abramović i dodaje da ga niko nije konsultovao o tome.

Prema njegovim riječima neko se grubo poigrao i izdao saopštenje koje je političke prirode i nema veze sa onim što propagira Savez opština te regije.

"Mi smo se do sada bavili samo životnim pitanjima naših građana i nikada nismo ulazili u poliitčke rasprave ovakve prirode", ističe Abramović i dodaje da to nije lijepo od nih koji su i ime svih opština istočne Hercegovine izdali saopštenje u javnost a da o tome nisu bili upoznati.

Identičnog stava je i načelnik Ljubinja Darko Krunić, koji naglašava da ga niko nije zvao niti konsultovao oko saopštenja saveza opština istočne Hercegovine koje se danas pojavilo u medijima.

Iste stavove su iznijeli i načelnici Gacka i Istočnog Mostara, koji takođe nisu upoznati s sadržajem današnjeg saopštenja Saveza opština istočne Hercegovine.

"Neko se grubo poigrava sa nama i to nećemo dozvoliti", kazali su oni, navodeći da iza svega stoji neka politčka kuhinja koja unosi razdor i podjelu među opštine Istočne Hercegovine, što se do sada, bar javno, nije dešavalo.

"Savez ima svoju ulogu i ona je ekonomske prirode i ima cilj da poboljšamo uslove života za naše građane", tvrde načelnici pomenutih opština.

U spornom saopštenju, koje se vodi kao saopštenje Saveza opština istočne Hercegovine se bave pisanjima poslanika iz Trebinja Nebojše Vukanovića, za koga su naveli da "nije ni hercegovački, ni narodni, ni srpski!“.

Da li iza njega stoje načelnici Nevesinja Trebinja i Bileće nismo uspjeli saznati.

(BN)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Knez

10.10.2019 17:14

Ovo je iz kuhinje Luka Petrovića

Od Trebinja do Foče, znači komplet Hercegovina nema ni 50.000 stanovnika, za koju godinu nece biti opština jer ce se raspasti u mjesne zajednice.

Milos

10.10.2019 19:27

I to malo naroda sto ima stranke zavadise...Berkovici mjesna zajednica...Ljubinje varosica...u Nevesinju sve manje i manje naroda omladina odlazi..Bileca isto.. U Istocnom Mostaru opstini ..100 stanovnika..Jedino Trebinje grad.....tako da je ova recenica dobra... ISTOCNA HERCEGOVINA SE RASELI I SVUKUDA NASELI..

Herc

10.10.2019 20:47

Vjeciti opozicionar

10.10.2019 19:11

To je kuhinja snsd-a , jadni su.

Podrška Vukanu!

PODRŠKA VUKANU

10.10.2019 19:29

Nevesinje

10.10.2019 20:43

Ovaj nas nacelnik je u svakoj predji

Xy

10.10.2019 23:05

Oko 64300 stanovnika na kraju 2018, po podacima Zavoda za statistiku, s tim da broj opada iz godine u godinu.

Na zalost

11.10.2019 12:02

Mafija se uvezala sa vrhom SPC, kao u Siciliji. S' obziron na ulogu koju ima, to je porazacajuce kako za SPC, vjernike, narod, tako drustvo u cjelini.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.