Ma, kakva Gvineja Bisao?!

"Novog Mesija" lako ubedili da postane Španac! Kada nisu uspeli pre petnaestak godina da ubede Mesija, sada su dobili bitku. . .

Fudbal 11.10.2019 | 13:42
Ma, kakva Gvineja Bisao?!
Fudbalska federacija Španije pokušala je da privoli supertalentovanog Lionela Mesija da nastupa za "crvenu furiju", ali je najbolji fudbaler u istoriji Barselone to odbio...

Oduvek mu je bio san da nastupa za Argentinu, iako bi možda veće uspehe ostvario sa Španijom koja je bila i prvak sveta 2010. godine, međutim njegovog naslednika u dresu "Blaugrane", tinejdžera Ansua Fatija, čelnici Saveza su znatno lakše ubedili.

Momak rođen u Gvineji Bisao ipak neće nastupati za reprezentaciju ove afričke zemlje, kao ni za zemlju svog oca - Portugal - koja se takođe raspitivala.

Španija je dobila "diplomatski rat" za Ansua Fatija koji i dalje ima samo 16 godina, a jedna od stvari koje su odlučile jeste i skori poziv u A selekciju "crvene furije", što znači da bi mladi dribler Barselone mogao da preskoči nekoliko koraka.

Nagoveštaj ovakvog sleda događaja mogao je da se vidi još juče pošto Fati neće ići na Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, već ga čekaju seniori.

Fati je inače ove sezone debitovao za Barselonu i već je postigao dva gola u šest utakmica, obarajući nekoliko rekorda. Pre dolaska u "La Masiju" igrao je za mlađe kategorije Sevilje, međutim kada su se Katalonci javili brzo je odlučio da im se pridruži...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar