Zdrav, prav, a nema ga?!

Ozil je već odigrao poslednju utakmicu za Arsenal? Novinari koji prate "tobdžije" tvrde da Nemca turskog porekla, u suštini, ne zanima što Emeri ne računa sa njim. . .

Fudbal 10.10.2019 | 23:45
Zdrav, prav, a nema ga?!
Mesut Ozil po svemu sudeći stao je na 233 utakmice, 43 gola i 74 asistencije u dresu Arsenala, sa kojim je od 2013. do danas osvojio tri FA kupa i jedan Komjuniti šild.

Zašto, ako je zdrav i vezan ugovorom do juna 2021. godine?

Engleski mediji navode da je njegov odnos sa menadžerom Unaijem Emerijem došao do tačke posle koje "nema nazad", odnosno da će klub pokušati da ga proda po svaku cenu već u januaru.

Ovo "po svaku cenu" je prilično indikativno, jer je Nemac turskog porekla daleko najplaćeniji fudbaler ekipe sa platom od 390.000 evra nedeljno, što su primanja koja može da izjednači mali broj klubova iz Evrope i sveta.

Veći problem biće pronaći onoga ko će želeti taj novac da garantuje 31-godišnjaku, koji je ove sezone proveo 142 minuta na terenu u ukupno dve utakmice - jednoj u Premijer ligi i jednoj u Liga kupu.

Jedan od najskupljih rezervnih fudbalera svih vremena, pišu engleski mediji, već dugo nema problem zbog toga što Emeri ne računa sa njim i preko menadžera je poručio da namerava da ispunjava obaveze, trenira, radi i čeka istek ugovora kakvih je malo u svetu fudbala.

Ne želeći da opterećuju svlačionicu nezadovoljnom zvezdom, u Arsenalu ovih dana smišljaju kako da "pogode" Ozilov transfer već u januaru i imaju ideju da izjednače visinu njegovih zagarantovanih zarada do juna 2021, koja iznose oko 33 miliona evra i obeštećenja koje bi zainteresovani klub platio za njega…

...tako da posle svega ostanu "na nuli".

Emerijev prethodnik, Arsen Venger, platio je 2013. godine sumu od 47 miliona evra Real Madridu za Ozila, koji je narednog leta trijumfovao sa reprezentacijom Nemačke na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Na zimu 2018, kada su Aleksisu Sančezu i njemu isticali ugovori sa Arsenalom, Venger je pod pritiskom odlučio da "menja" Čileanca za Henrika Mhitarjana iz Mančester junajteda, a Ozilu ponudi ugovor duplo jači od prethodnog, što je levonogi dribler sa zadovoljstvom prihvatio.

Sančez je na "Old trafordu" prošao još bolje, jer je dobio nedeljnu platu od 440.000 evra.

Od tog trenutka, Ozil je propustio 41 utakmicu iz raznih razloga, postigao šest golova i zabeležio sedam asistencija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar