Kup: A sad malo fudbal...

Jevtović desni bek, Garsija na Marinovom mestu. . .  Zvezda i Trepča danas u 15 časova u Staroj Pazovi igraju dugo čekani meč šesnaestine finala Kupa Srbije.

Fudbal 10.10.2019 | 11:10
Kup: A sad malo fudbal...
Konačno je došlo vreme za fudbal. Sve je juče bilo spremno za veliki spektakl u opštini Zvečan i dugo čekani duel između srpskoligaša Trepče i Crvene zvezde. Međutim, odlukom prištinskih vlasti, koje nisu dozvolile ulazak ekspediciji crveno-belih na teritoriju Kosova i Metohije, srpski živalj u južnoj pokrajini ostao je uskraćen za veliki događaj. Duel je pomeren u Staru Pazovu, pa će Trepča i Crvena zvezda konačno ukrsiti koplja.

Utakmica će, bez ikakve sumnje, imai treću dimenziju, bez obzira što se igra u sportskom centru FSS. Jasno je ko je favorit i ko bi bez problema trebalo da overi plasman u narednu rundu.

Igrači Crvene zvezde imali su u sredu vrlo turbolentan dan. Vraćeni su sa administrativne granice, zatim su odmah krenuli ka Beogradu, što znači da će bez ozbiljnog treninga odraditi današnji susret.

Ono što je od ranije izvesno je činjenica da će Vladan Milojević biti lišen pomoći brojnih reprezentativaca. Dakle, Zvezda će igrati bez Gobeljića, Milunovića, Pavkova, Rodić. Neće biti Borjana, Degeneka... Idealna prilika da se provere određeni igrači i kombinacije pred vrlo težak period i dvomeč sa Totenhemom.

Posle dva meseca u startnu postavu trebalo bi da se vrati Milan Jevtović, ali ovog puta na poziciji desnog beka. Takođe, biće zanimljivo videti kako će funkcionisati vezni red Crvene zvezde. Očekuje se da na mesto desetke zaigra Mateo Garsija, a da po bokovima deluju Vukanović i Van La Para. Napad će predvoditi Tomane.

„Od kada sam u Zvezdi nismo osvojili Kup Srbije. Nadamo se da će se ove godine to promeniti“, poručio je Vladan Milojević u najavi meča.

Tim Vladana Milojevića je vezao četiri trijumfa. Posle pobede nad Olimpijakosom, crveno-beli su zadržali lidersku poziciju u Superligi teško osvojenim bodovima u Kruševcu (1:0). Sa druge strane Trepča ove sezone igra promenljivo. Na poslednjih pet susreta tim iz Kosovske Mitrovice ima dve pobede i tri poraza. Nisu domaćini imali lepu uvertiru za ovaj susret, pošto su izgubili od Budućnosti iz Krušika (0:1).

Crvena zvezda je veliki favorit. I sve sem ubedljivog trijumfa šampiona predstavljalo bi veliko iznenađenje. Za očekivati da crveno-beli reše pitanje pobednika već u prvom poluvremenu.

TREPČA – CRVENA ZVEZDA (15 časova, TV Arena)

Stara Pazova

Stadion: Sportski centar FSS

Sudija: Novak Simović

TREPČA (4-2-3-1): Milentijević – Ilić, Mihajlović, Pronek, Tomić – Trajković, Milošević, Idrizović, Radojević, Šobat – Pantović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Jevtović, Pankov, Babić, Žander – Jovančić, Vulić, Vukanović, Garsija, Van La Para – Tomane.

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

Sreda:

Voždovac – Teleoptik 2:2 (0:1), penalima 7:8
Proleter – Javor 2:1 (0:1)
Vodojaža – Partizan 0:5 (0:1)

Četvrtak:

Trepča – Crvena zvezda, od 15 časova u Staroj Pazovi

Odigrano ranije:

Budućnost Dobanovci – Radnički Niš 1:4 (1:3)
Bratstvo Prigrevica – Mladost Lučani 1:3 (1:2)
Inđija - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
Napredak - TSC 1:1 (0:1), penalima 3:4
OFK Beograd - Rad 3:2 (2:1)
Sinđelić - Zemun 0:0, penalima 4:2
Zlatibor - Vojvodina 1:4 (0:2)
OFK Bačka - Radnički 1923 1:0 (0:0)
Čukarički - Žarkovo 3:1 (3:0)
Mačva - Metalac 1:0 (1:0)
Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)
Trajal - Radnik 2:3 (1:2)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar