Konte spremio ponudu za Matića!

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić mogao bi u januaru da promeni sredinu i potpiše za Inter, prenose italijanski mediji.  "Nerazuri" bi Nemanju Matića već u januaru! Iskusni 31-godišnji reprezentativac Srbije navodno ima zategnut odnos sa menadžerom Ole Gunar Solskjerom, što najbolje ilustruje podatak da je ove sezone upisao svega pet nastupa.  Interu je hitno potreban vezista: Matić ili Rakitić, pa Milinković Savić?! Već od januara. . . !

Fudbal 10.10.2019 | 23:00
Konte spremio ponudu za Matića!
Trener "neroazura" Antonio Konte spremio je ponudu za visokog vezistu kako bi ponovo sarađivali, kao što je to bio slučaj u Čelsiju u sezoni 2016/2017, pre nesto što je Matić prešao u Mančester junajted i kasnije Italijan priznao da je to bila velika greška "plavaca".

Matiću ugovor sa velikanom sa Old Traforda ističe narednog leta i verovatno neće potpisati novi, posebno što nije u dobrim odnosima sa menadžerom Oleom Gunarom Solskjerom.

Izvori sa Apenina pišu da je 31-godišnjem fudbaleru potreban novi izazov i da namerava da se okuša u Seriji A.

Matić se ranije dovodio u vezu i sa velikim rivalima Intera - Juventusom i Milanom.

Prema navodima italijanskih medija trener Intera Antonio Konte priprema se da u januaru dovede Nemanju Matića iz Mančester junajteda.

Iskusni 31-godišnji reprezentativac Srbije navodno ima zategnut odnos sa menadžerom Ole Gunar Solskjerom, što najbolje ilustruje podatak da je ove sezone upisao svega pet nastupa u takmičarskim utakmica, i to uglavnom kao rezerva.

Matićev aktuelni ugovor sa Junajtedom traje do juna 2020. godine uz mogućnost produženja za još godinu.

Izvještaji u Italiji govore da je Matićeva želja da se okuša u Seriji A, što bi za njega predstavljalo novo iskustvo. Zanimljivo, Matić je prije dvije godine bio nadomak Juventusa, ali je tada odlučio da iz Čelsija pređe u Mančester junajted kod tadašnjeg menadžera Žozea Murinja.

Konte je po dolasku u Inter ove godine već doveo dva igrača iz Junajteda, Romelua Lukakua i Aleksisa Sančeza.

Sjajni vezni fudbaler profesionalnu karijeru je počeo u Kolubari, a zatim je igrao za Košice, Vitese, Benfiku, Čelsi i Mančester junajted.

U dresu reprezentacije Srbije upisao je 48 nastupa uz dva pogotka.

Poraz u derbiju od Juventusa je na površinu izbacio probleme Konteovog Intera.

Otkako je Italijan preuzeo Nerazure i promenio identitet tima, uglavnom su samo lepe stvari dolazile do izražaja. Prelazak na formaciju 3-5-2 se pokazao kao pogodak, pojačanja poput Godina, Sensija, Lukakua, Barele, pa i Aleksisa Sančeza, Biragija i Lazara, deluju kao pogoci, ali to opet nije dovoljno. Konteu je potrebno još promena i pojačanja.

A derbi protiv Juventusa je otkrio i slabu tačku – vezni red.

Čim se povredio i izašao Sensi, Inter je ušao u probleme. Alternative Vesino, Galjardini i Borha Valero nemaju kvalitet da zamene Sensija, Barelu ili Brozovića kada je to potrebno. A sa Konteovim sistemom i intenzitetom na kojem insistira su rotacije neophodne.

Tako je Inter došao u situaciju da hitno juri pojačanje za vezni red. Pogotovo što se u januaru sprema odlazak Borhe Valera.

I opet su aktivirane neke želje koje su se pominjale i ranije. Za početak bi Inter u januaru mogao da dovede nekog iskusnog i ne baš skupog igrača, a onda bi na leto klub reagovao nekim skupljim i atraktivnijim imenom.

Mete za januar su Ivan Rakitić i Nemanja Matić koji nisu baš u dobrim situacijama u svojim klubovima, a i letos su se pominjali kao Konteove želke.

Barselona je pokušavala celog leta da se reši Rakitića, vođeni su pregovori sa Juventusom, ali nije došlo do dogovora i on je ostao u Kataloniji. Gde ne igra i jako je ljut zbog toga.

„Nisam ovde ostao da bih razgledao grad i šetao po plažama. Pričaću sa ljudima u klubu, svi znaju da žele da igram. Znaju i da sam letos imao razne opcije, ali da sam izabrao da ostanem. Ako se stvari ne promene, moraćemo opet da razgovaramo o mojoj budućnosti ovde“, rekao je pre par dana ljutiti Rakitić.

Inter je čekao ovaj signal da opet aktivira interesovanje i u januaru bi moglo da dođe do transfera. Ugovor do 2021. može da bude prepreka jer Marota ne voli da plaća puno za iskusne igrače, a Barselona je letos za Rakitića (31) tražila 40.000.0000 evra.

Opcija je i Nemanja Matić. On se takođe pominjao letos u Interu kada je postalo jasno da kod Solskjera neće biti standardni prvotimac. Srpski vezista je izabrao da ostane na Old Trafordu i nije se nametnuo Solskjeru. Uglavnom je rezerva, tek dva prvenstvena meča je počeo u prvoj postavi i to dovoljno govori koliko Norvežanin računa na njega. Matić je takođe ušao u četvrtu deceniju, ima 31 godinu i ugovor do kraja sezone s opcijom da ga Junajted produži za godinu dana. Crveni đavoli će to sigurno i uraditi kako ne bi ostali bez obeštećenja, ali to ne znači da će tražiti velike pare. Matič se čini kao relna opcija za Inter u januaru.

Onda bi na leto Nerzauri krenuli u lov na kapitalca, a direktoru Maroti je u glavi samo jedno ime – Sergej Milinković Savić. Želeo ga je i Juventusu, slao nekoliko ponuda, ali nije dobio zeleno svetlo od Lacija. Sergejeva cena je tada bila nerealno visoka, a od tada se Lotito malo urazumio i sveo zahteve na neke realnije iznose.

Želeo je Marota i letos Sergeja u interu, ali tada nije bilo prostora u budžetu za tako skupo pojačanje i stvar je prolongirana za godinu dana. Sledećeg leta Inter neće morati da juri na toliko strana kao prethodnog u potrazi za pojačanjima, Konte ima okosnicu tima i Marota će moći da se fokusira na Sergeja koji je dobro krenuo u ovoj sezoni i niže golove i asistencije.

Prethodnih nedelja se po italijanskim medijima provlačilo da je Sergej produžio ugovor sa Nebeskoplavima do 2024. godine pod istim finansijskim uslovima?! To nije tačno i nikakav dogovor oko novog ugovora nije postignut. Milinković Savić ima aktuelni ugovor sa Rimljanima do 2023. godine i trenutno ga na zanima produžetak. Što je signal da ga na leto zanima promena sredine i da je konačno došlo vreme za transfer o kojem se priča već dve godine.  

Kolika bi cena transfera bila, to još niko ne pominje. Ali da je Interova velika želja, jeste.

FOTO: reuters

Izvor: B92/mondo.ba/Anadolija/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar