Žalba odbačena, MUP RS kupuje tri helikopter

Nastavljen je postupak javne nabavke tri helikoptera sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Republika Srpska 10.10.2019 | 07:21
Žalba odbačena, MUP RS kupuje tri helikopter
Naime, kako "Nezavisne" saznaju, Kancelarija za razmatranje žalbi BiH donijela je rješenje kojim se odbacuje žalba potencijalnog ponuđača, a koji se žalio na tendersku dokumentaciju.

S obzirom na to, kako ističu iz MUP-a, ovaj postupak se nastavlja, na način i u rokovima predviđenim Zakonom i podzakonskim aktima.

"Tenderskom dokumentacijom traženi su helikopteri za koje su definisane minimalne tehničke karakteristike u skladu sa potrebama redovnih aktivnosti MUP-a RS, a čije karakteristike ne upućuju na određenog proizvođača i omogućavaju jednak i nediskriminirajući pristup nadmetanju", rekli su za "Nezavisne" iz MUP-a Srpske.

Podsjetimo, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, ranije je izjavio da se na utvrđeni tender za nabavku tri nova helikoptera za potrebe policije Srpske mogu javiti firme iz svih zemalja koje ispunjavaju uslove.

"I Rusi i Amerikanci i Francuzi i Italijani i bilo ko, ako ispune uslove koje tražimo u tenderu i ponude najbolju cijenu, proći će", rekao je Lukač.

On je poručio da za ovim letjelicama postoji dugogodišnja potreba i da će one služiti za intervencije policajaca, specijalnih jedinica i Žandarmerije.

"Služiće i za gašenje požara, medicinske evakuacije i pomoć stanovništvu u elementarnim nepogodama i drugim teškim situacijama", naveo je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Inače, u ranije objavljenoj odluci o nabavci helikoptera navedeno je da je procijenjena vrijednost, bez PDV-a, 42.163.000 maraka. Sredstva su već obezbijeđena odlukom Vlade Republike Srpske.

(Nezavisne)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Dijana

10.10.2019 05:28

Ko će letit na tim helikopterima....?

ODGOVORITE
Name

Aa

10.10.2019 06:17

Helikopterski servis, privatna firma par ljudi, a MUP je samo paravan, jer im je MUP iz svojih sredstava napravio hangar u Zaluzanima koji je kostao oko 700 hiljada KM a koristi ga HS, jer nemoj da se lazemo nije bas ova VIP varijanta aw 119 bas za prevoz umirucih pacijenata i policije, ipak se samo jedan lik bezbrizno vozi u njemu

Name

BIVŠI PILOT V I PVO VRS

10.10.2019 07:10

PORED OSNOVNE INVESTICIJE ZA NABAVKU TRI HELIKOPTERA OD 30 MILIONA KM, TREBA GODIŠNJE ODVOJITI NAJMANJE 4,5 MILIONA KM ZA ODRŽAVANJE TA TRI HELIKOPTERA I PLATE I NAKNADE ZA PILOTE I TEHNIČKO OSOBLJE. TRENAŽNI NALET ZA SVAKOG PILOTA NE MOŽE BITI MANJI OD OKO 180 SATI GODIŠNJE ZA SVAKOG PILOTA. GODIŠNJI PAD VRIJEDNOSI VAZDUHOLOVA JE OKO 8% I TREBA DA SE KORISTE ZA NEKE POSLOVE. TAKVA KONJICA MNOGO KOŠTA, A ŠTA ĆE TA KONJICA DA RADI, E TO JE OSNOVNO PITANJE, JER RAZVIJENE ZEMLJE SVE VIŠE KORISTE JEFTINE I NAPREDNE DRONOVE!!! A OVI KOJI SU DONIJELI OVU ODLUKU NE ŽIVE NA ZEMLJI NEGO LETE BEZ HELIKOPTERA !!!

Name

Hm re pilot

10.10.2019 09:10

MOŽE SVAKAKO U ZEMLJI "LUDAKA"NA BRDOVITOM BALKANU samo neće još zadugo- jer ode raja iz rodnoga kraja ?

Name

Aa

10.10.2019 05:36

MUP RS nema helikoptersku jedinicu, pa me zanima gdje ministar misli odskolovati najmanje sest pilota i desetak mehanicara

ODGOVORITE
Name

Титаник

10.10.2019 05:41

Да да ,да можете скидати са кровова кућа поплављени народ а за толике паре би се могло изградити много километара првокласних насипа па да народ неплави.Али то је само изговор за набавку.

ODGOVORITE
Name

BRUKA I SRAMOTA

10.10.2019 05:43

KOJA SREDSTVA, KOJI HELIKOPTERI I KOLA VAM VIŠE NISU POTREBNA JER NIŠTA I NE RADITE.

ODGOVORITE
Name

Za intervencije policije

10.10.2019 05:44

Helikopter će trebati za intervencije policije kao da se na prostoru Republike Srpske odigravaju nekakvi ratovi sa narko kartelima pa je potrebno hitno prebaciti što veći broj policajaca. Kakva glupost

ODGOVORITE
Name

Policiska patka

10.10.2019 06:11

Helikopteri su potrebni za brzo i efikasno prbacivanje robe tipa: droga, oruzje, i slicno. Od "Ministarstva unutrasnjih poslova" napravili su: "Ministarstvo UNOSNIH poslova".

ODGOVORITE
Name

Xx

10.10.2019 06:12

Kupuju helikoptere, a probili budzet? Sta ce toliki helikopteri? Na koga spremaju desant? Narod odlazi... Osioni, bahati, bezobrazni i nekulturni politicari urazumite se. Vi ste najveci neprijatelji RS!

ODGOVORITE
Name

Tako je to kad

10.10.2019 07:49

Slijepi ne vide, a gluhi ne čuju. A ovi naši nit vide, nit čuju niti šta znaju, osim kradje, lopovluka i kriminala. Oni koji bi trebali narod štititi, postali su najveći teroristi, pljačkaš i ubice. Žalosno do neba. Narode, do kad ćeš ti biti slijep i gluh.

Name

KAD PRVI MIS NAPUSTI BROD

10.10.2019 06:38

SPREMA SE BEZANIJA. KAD ZAGUSTI. A TU SMO NEGDE. BICE: SPASAVAJ SE KO MOZE. KAD PRVI MIS NAPUSTI BROD KOJI TONE, NASTACE STAMPEDO. E TADA CE HELIKOPTERI DOBRO DA DODJU

ODGOVORITE
Name

Vuk

10.10.2019 06:50

Skupljaju pare za natalitet a ovamo kupuju helikoptere i avion.... bruka!

ODGOVORITE
Name

Glas

10.10.2019 07:35

Helikopteri ce da sluze za bjeg preko grane,kada banda popada!!!

ODGOVORITE
Name

POLICIJA

10.10.2019 08:08

MUP probio budzet, kupuju helikoptere, a zavrseni policajci XX klase jos nisu dobili uniforme. Na ulici rade u civilu i niko ih prilikom kontrole ne dozivljava ozbiljno. Kod nas sto je nakaradnije to je bolje.

ODGOVORITE