Đorđe Ivanović kao Stjepan Bobek: Pet puta u metu!

Kakva predstava Đorđa Ivanovića u Grošnici. . . ?! Štef, Valok, "Plava čigra"… Kako je Ivanović stao uz legende Partizana! Napadač Partizana postao prvi fudbaler koji je posle više od šest decenija postigao pet golova na jednoj takmičarskoj utakmici.

Fudbal 10.10.2019 | 21:18
Đorđe Ivanović kao Stjepan Bobek: Pet puta u metu!
Napadač Partizana Đorđe Ivanović ove sezone nije u prvom planu kod trenera Save Miloševića, ali je riješio da promjeni stvari po tom pitanju.

Iskoristio je gostovanje crno-bijelih u Vodojaži u Kupu Srbije i sa pet postignutih golova se ozbiljno nametnuo stručnom štabu za buduće izazove. I ne samo to, ne pamti se kada je neki fudbaler Partizana uspio da u zvaničnim utakmicama postigne pet golova.

"Češljajući" arhivu i statistiku, čini se, da je jedini kome je to uspjelo prije Ivanovića bio legendarni Stjepan Bobek. Ipak, u ovaj podatak nismo stopostotno sigurni.

"Odigrali smo dobru utakmicu u lijepoj atmosferi, imali smo dosta šansi iako nismo postigli gol rano bili smo strpljivi i znali da će rezultat doći. Drago mi je zbog golova, znače mi za samopouzdanje, ali je najbitnije da smo pobijedili i da smo prošli dalje", rekao je skromni Ivanović.

Partizan je pobijedio 6:0 i plasirao se u osminu finala Kupa.

U prvoj deceniji postojanja FK Partizan i koju godinu duže - često su se dešavale utakmice na kojima su golgeteri crno-belih, pre svih Stjepan Bobek, po pet i više puta "rušili" protivničke odbrane i radovali se pogocima.

Po tom pitanju legendarni Štef je neprevaziđen. Bobek je dva puta uspeo da u Kupu Jugoslavije postigne i po osam golova, jednom je bio strelac šest i jednom pet pogodaka.

Vrsni strelac Miloš Milutinović je u pobedi Partizana u Kupu protiv Budućnosti od 9:0 postigao šest golova 11. marta 1956. godine.

Marko Valok je dva puta bio strelac pet golova. U ubedljivom trijumfu protiv Hajduka sa Liona od 17:0, ali i protiv BSK-a, kada se je samo njegove ime stajalo pored minuta u kojima je "parni valjak" tresao protivničku mrežu.

Od te utakmice prošlo su 63 godine, da bi na red došao duel na kojem se pogocima istakao jedan čovek. Partizana i Vodojaža sastali su se u šesnaestini finala Kupa, a pobedi crno-belih od 6:0 doprineo je Đorđe Ivanović sa pet golova.

Na taj način Ivanović je ušao u istoriju kluba iz Humske, kao tek četvrti igrač u njegovoj istoriji koji je uspeo da postigne pet i više golova na jednom takmičarskom meču.

Ove podaci objavljeni su na Twitter profilu Crno-bela nostalgija.

Lista izgleda ovako:

Bobek 8, 14. oktobar - Partizan 1-10, 08.06.1947. kup
Bobek 8, Partizan - Sloga (PM) 15-0, 18.11.1951. kup
Bobek 6, Sloboda (UE) - Partizan 1-11, 11.11.1951. kup
Miloš Milutinović 6, Partizan - Budućnost 9-0, 11.03.1956. prv

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar