Maldini: Nećemo da čekamo još deset godina!

Legenda Milana o razlozima imenovanja Stefana Piolija. . .

Fudbal 11.10.2019 | 15:36
Maldini: Nećemo da čekamo još deset godina!
Legende su tu, ali Milan ne mrda. Možda i pravi primer da velika igračka imena ne moraju da donesu uspeh na rukovodećim i(li) organizacionim pozicijama je klub sa San Sira. Na žalost armije navijača, ne ide mu ni ove sezone, iako su Paolo Maldini i Zvonimir Boban članovi Upravnog odobra, a kako je krenulo deluje da ni oni sami neće dugo potrajati, jer Rosoneri prosto ne liče na sebe.

Pogotovo na terenu, gde je ceh očajnim rezultatima (samo tri pobede i četiri poraza u uvodnih sedam kola) platio Marko Đampaolo, inače Maldinijev izbor u pauzi između dve sezone, posle rastanka sa Đenarom Gatuzom. Bivši stručnjak Sampdorije je ekspresno smenjen, a na njegovo mesto postavljen Stefano Pioli. Poznato ime u italijanskom fudbalu, ne i toliko veliko da bi doneo očekivani preprod Milanu.

Uostalom, dosad je vodio Palermo, Bolonju, Lacio, Fjorentinu... Klubove osrednjeg kvaliteta. Plus je sedeo na klupi velikog Intera, što tifozima Milana posebno bode oči. Ne i Maldiniju.

„Imenovanje Piolija nije kockanje Milana. Ne želimo tek tako da otpišemo ovu sezonu, već da nam ona posluži kao osnov za neke naredne“, mirno deluje bivši kapiten Rosonera.

Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala, sada tehnički direktor kluba, uverava da Milan nije imao kud osim da posegne za šok terapijom i već drugim trenerom u sezoni koja je tek počela.

„Đampaoplu hvala na svemu što je učinio, posebno na profesionalizmu. Pre tri meseca smo pričali o njemu, ali dolazak Piolija je zajednički izbor. Ukoliko vratimo vreme nazad, shvatićemo da je dolazak Marka Đampaola bio ispravan potez za mlad tim koji nam je bio na raspolaganju, ali jednostavno, nije mu se dalo. Branio sam ga, jer sam verovao da time činim pravu stvar“.

Džaba. Milana se u Seriji A niko ne plaši. Bar ne u meri kao kad je Paolo sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio tim. Ili kad je Maks Alegri 2011. doneo poslednji Skudeto pre početka strahovlade Juventusa. Posle Alegrija na klupi Rosonera sedeli su: Klarens Sedorf, Filipo Inzagi, Siniša Mihajlović, Kristijan Broki, Vinćenco Montela, Đenaro Gatuzo i Marko Đampaolo. Sve u razmaku od pet godina.

„Ostala nam je još 31 utakmica do kraja prvenstva. I dalje verujemo da možemo celu sezonu da okrenemo u našu korist. Ne želimo da čekamo narednih deset godina da bismo opet postali konkurentni za trofeje“, nada se Paolo Maldini.

Deluje da je samo nada na San Siru i ostala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar