Rakitić poručio Barsi...

"Neću šetnje i more, hoću na teren!" Reprezentativac Hrvatske govorio za tamošnje medije o svojoj situaciji u timu Ernesta Valverdea, ali i o ulozi u selekciji "vatrenih".

Fudbal 11.10.2019 | 12:26
Rakitić poručio Barsi...
Ivan Rakitić ne želi da se pomiri sa sedenjem na klupi. Hrvatski fudbaler je ponovo deo nacionalnog tima, a pred mečeve protiv Mađarske i Velsa je govorio o svojoj situaciji u klubu.

"I ja bih rado znao šta je razlog moje situacije u Barseloni. U fudbalu se događaju stvari koje ne možemo uvek da razumemo, ali moramo da ih poštujemo. Neugodno mi je i teško jer sam navikao da igram, uvek sam bio spreman da dam sve za tim, a sada se to malo promenilo", rekao je Rakitić, a prenose 24sata.

On je propustio okupljanje reprezentacije Hrvatske tokom septembra, jer nije bio potpuno psihički spreman zbog dešavanja u Barseloni.

"Za mene nikad nije bilo sumnji, za mene je reprezentacija broj jedan. Ali ponekad se dogode neočekivane situacije poput moje u klubu. Da sam znao to ranije, drugačije bih reagovao. Mislio sam da je najbolje za mene i reprezentaciju da pokušam da ispraznim glavu i kad dođem da budem spreman 100 posto. Tad to nisam mogao da budem i mislim da je korektno i pošteno da imam respekt prema saigračima", rekao je Rakitić i nastavio.

"Ne znam šta će biti u Barseloni. Krivo mi je, jedva čekam da se vratim na teren jer tamo mi je najlepše.  Imam ugovor još par godina, nema boljeg mesta za igrati od Barselone, najboljeg kluba na svetu. Želim da igram i ne mogu da budem miran, zahvaliti se, šetati gradom i hvaliti im more..."

Rakitić je dao i nagoveštaj da bi mogao da promeni klub ukoliko stvari budu ostale na istom i u narednom periodu.

"Razgovarao sam s ljudima u klubu, ostao sam iako sam razmišljao i o drugim situacijama. Želim najbolje u klubu, boriti se, da tim vidi da sam spreman kad god treba istrčati na teren. Ako vidim da ništa ne može da se promeni, onda ćemo ponovo sesti i razgovarati", zaključio je Rakitić:

Iskusni vezista je u Barseloni od 2014. godine i sa Kataloncima je osvojio Ligu šampiona već u prvoj sezoni u klubu. Sada odlazak sa "Nou Kampa" ne deluje nemoguće, možda već i u januaru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar