Kup: Pet golova Ivanovića i pobjeda Partizana - 6:0!

Rapsodija Ivanovića – Partizan počeo odbranu Kupa sa 6:0! Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali zonaša Vodojažu 6:0 u meču šesnaestine finala Kupa Srbije.  Golgeterska eksplozija u Šumadiji! Pet komada Đorđa Ivanovića, het-trik za 21 minut! Parni valjak očekivano i lagano započeo odbranu trofeja u Kupu Srbije.  Voždovac pobedio Partizan, pa ispao od Teleoptika! Fudbaleri Proletera i Teleoptika pridružili su se Partizanu u osmini finala Kupa Srbije.  Teleoptik osvetio Partizan i srušio Zmajevima snove o Kupu, Proleter izbacio Javora! Optičari napravili iznenađenje na Krovu!

Fudbal 09.10.2019 | 17:30
Kup: Pet golova Ivanovića i pobjeda Partizana - 6:0!
Partizan pobedio Vodojažu 6:0 u plasirao se u osminu finala Kupa Srbije. Đorđe Ivanović postigao pet golova... Proleter izbacio Javor.

Apsolutni junak gostovanja u Grošnici bio je Đorđe Ivanović, strelac čak pet pogodaka.

Pored njega u strelce se upisao još samo Aleksandar Lutovac, kojem je ovo prvenac u crno-belom dresu.

Član Šumadijsko-raške zone, četvrog ranga srpskog fudbala, odolevao je Partizanu do samog kraja prvog poluvremena.

Kružili su crno-beli oko kaznenog prostora Vodojaže, pretili su Lutovac, Marković, Ivanović, ali su odbrana Vodojaže i golman Živak bili neprelazni.

Konačno, četiri minuta pre poluvremena, Partizan uspeva da probije "bunker" domaćina. Posle kratke akcije lopta dolazi do Đorđa Ivanovića koji odličnim šutem trese mrežu za 1:0.

Već na startu drugog poluvremena Partizan duplira prednost, drugim golom Ivanovića. Ovaj pogodak je potpuno slomio moral domaćina pa je usledila kanonada crno-belih.

Ivanović u 61. minutu na asistenciju Lakčevića stiže do het-trika, pet minuta kasnije prvenac u dresu Partizana postiže Lutovac, a samo minut kasnije novi gol daje Ivanović.

U poslednjem minutu meča Ivanović stavlja tačku na impresivnu partiju svojim petim golom u Grošnici.

Osmina finala Kupa Srbije na programu je 23. oktobra, a žreb će naknadno biti obavljen.

Fudbaleri Partizana lako su prema očekivanjima obezbedili osminu finala Kupa Srbije. Branilac trofeja u najmasovnijem takmičenju FSS je u sredu bio gost u Grošnici, mestu nedaleko od Kragujevca, gde su ubedljivo savladali Vodojažu, člana Šumadijsko-raške zone.

"Parni valjak" je trijumfovao rezultetom 6:0 (1:0).

Domaćin je prilično namučio crno-bele u prvom poluvremenu, kojima je trebalo više od 40 minuta da probiju odbranu Vodojaže.

Strelac je bio odlični Đorđe Ivanović. Napadač Beograđana se sa pet golova nametnuo treneru Miloševiću za mnogo ozbiljnije izazove koji crno-bele čekaju u narednom periodu.

Robusni golgeter bio je strelac u 41, 46, 61, 67. i 90. minutu. Pored Ivanovića mrežu rivala zatresao je i Aleksandar Lutovac u 66.

Savo Milošević je prema očekivanjima šansu pružio igračima koji u dosadašnjem toku sezone nisu imali mnogo ili uopšte minuta na terenu. Među starterima su bili golman Stevanović, Pešukić, Vujačić, Lakčević, Ivanović, Gigić, Marković, Dinga, Lutovac, Smiljanić, dok je jedini stalni starter u 11 bio Slobodan Urošević.

Priliku su do kraja meča dobili Slobodan Stanojlović, Strahinja Jovanović i Luka Đorđević.

U Grošnici je u sredu bio praznik fudbala. Lep jesenji dan i dolazak jednog od najvećih klubova u regionu privukao je na igračište Vodojaže više hiljada gledalaca. Izostala je frakcija Grobara "Partizanovci", koja je odlučila da ode u Staru Pazovu, gde je izrazila nezadovoljstvo radom organa FSS.

Prvi korak ka poravnanju rekorda Hajduka iz Splita napravljen je u Grošnici. Pet puta vezano su poplarni Bili osvajali Kup Maršala Tita (1972-1977), niko pre ni posle njih od svih klubova sa teritorije bivše Jugoslavlje nije takav podvig napravio, a šansu da ostane zapisan u istoriji ima Partizan, pošto je pohod ka petom uzastopnom trofeju masovnijeg takmičenja započeo očekivanom pobedom nad zonašem Vodojažom – 6:0.

Glavni protagonista slavlja crno-belih bio je Đorđe Ivanović, strelac pet golova, taman da pokaže kako u nastavku sezone i na njega može stručni štab da računa kao opciju u takmičenjima na tri fronta. Pogotovo ako se zna da klasičnu zamenu za Umara Sadika Savo Milošević baš i nema. Makar igranje u špicu nije njegov osnovni zadatak. Dugo bivšeg kapitena subotičkog Spartaka nije bilo ni na mapi, poslednji meč u ulozi startera bio mu je pre bezmalo dva meseca, na gostovanju Napretku, ali izgleda da u njemu i dalje čuči motiv da se bori za status, uprkos angažovanju Lazara Markovića i promovisanju izdanka škole kakav je Filip Stevanović. U takvim okolnostima Ivanoviću je preostalo samo da čeka šansu. I da je zgrabi, kao što je učinio u okolini Kragujevca, pošto je maltene sam utabao Parnom valjku stazu ka slavlju.

To što je uglavnom u dosadašnjem toku sezone bio rezerva ili mečeve gledao sa klupe i(li) tribina očigledno nije slomilo Đorđa Ivanovića. Veliki broj fudbalera bi na njegovom mestu potonuo, bio psihički ubijen u pojam, ali je 23-godišnji krilni napadač očigledno od drugačijeg materijala. Posle ovakvog izdanja, iako je rival nedorastao, teško da će u Partizanu tek tako moći da ignorišu njegov potencijal.

Dugo će Ivanović pamtiti meč u okolini Kragujevca. Dosad je nekoliko puta pakovao dva komada po meču, bilo u Spartaku, bilo u Partizanu, ali sad je i taj lični rekord poboljšao za više od duplo. Jeste da je protivnik četiri lige niže, jeste da ne može da se poredi, ali treneri vole da kažu kako je golove teško davati i na treningu, kamoli na zvaničnim utakmicama. Ova je poslužila da Partizan, ipak, u dobrom raspoloženju ode na pauzu i tri dana posle neočekivanog prvenstvenog poraza od Voždovca obraduje navijače.

Koliko je taj rezultat od nedelje veče bio šokantan po Grobare, toliko je ova „petarda“ očekivana. Iako je Savo Milošević mogao da računa na drugopozivce i igrače skromnije minutaže u dosadašnjem delu sezone. Izostali su reprezentativci (Miletić, Strahinja Pavlović, Filip Stevanović, Lazar Pavlović, Šćekić, Natho, Suma, Asano), predah su dobili najiskusniji (Stojković, Ostojić, Tošić), nije bilo povređenog Brežančića, pa je pred nekoliko hiljada gledalaca na terenu u Grošnici Partizan izuveo kombinovan sastav u kome je kapitenska traka bila na ruci Milana Smiljanića, a šansu da se nemetnu dobili rezervni golman Nemanja Stevanović, letnje novajlije Pešukić, Vujačić, Dinga, Lutovac, Gigić, a u drugom delu, kad je pitanje pobednika rešeno, i trojica igrača iz podmaltka (Strahinja Jovanović, Đorđević i Stanojlović).

Partizan je meč prelomio krajem prvog i početkom druog dela. Vodojaža se sasvim dobro branilla oko 40 minuta, ali pritisak gostiju nije mogla da izdrži. Bravo golman Živaka otključao je Ivanović četiri minuta pre pauze, odmah po povratku iz svlačionice opet dao gol, kasnije još tri puta pogađao mrežu, a između Đoletovih minijatura trijumf začinio Aleksandar Lutovac. Mogli su crno-beli još u prvom delu da materijaliziju šanse (prečka Lutovca, zicer Gigića, poništen gol Markovića zbog ofsajda), međutim, i ovako je u nastavku do izražaja došla razlika u klasi.

Vodojaža jeste pretrpela ubedljiv poraz, međutim, deluje da se nije obrukala. Pobednik Kupa regiona Zapadne Srbije pretio je preko Nedeljkovića, Vasiljevića i štopera Komatine. Nije vredelo. No, ostao je utisak da je i domaćin zaslužio aplauz, jer je u malo mesto u blizini Kragujevca doveo učesnika Lige Evrope i tim koji ttrenutno igra najefikasniji fudbal u Srbiji. I to nešto znači.

ŠESNAESTINA FINALA KUPA SRBIJE

VODOJAŽA – PARTIZAN 0:6 (0:1)
/Ivanović 41, 46, 61, 67, 90, Lutovac 66/

Grošnica
Sudija: Milan Ilić
Žuti kartoni: (Vodojaža), (Partizan)

VODOJAŽA: Živak – Dajić (od 52. Đurić), Komatina, Petrović, Đokić - Vuković, Mijalčić – Sretenović (od 73. Perović), Jekić, Nedeljković (od 65. Jovanović) – Vasiljević. Trener: Duško Matić.

PARTIZAN: N. Stevanović - Pešukić, Vujačić, Dinga, Urošević (od 65. Stanojlović) - Smiljanić - Lutovac, Marković (od 73. Đorđević), Lakčević, Ivanović – Gigić (od 46. Jovanović). Trener: Savo Milošević.

Voždovac pobedio Partizan, pa ispao od Teleoptika! Fudbaleri Proletera i Teleoptika pridružili su se Partizanu u osmini finala Kupa Srbije.

Proleter je eliminisao Javor pobedivši goste iz Ivanjice sa 2:1, posle preokreta u Novom Sadu.

Teleoptik je izbacio favorizovani Voždovac pobedom na penale na "krovu" sa 8:7, nakon 2:2 u regularnih 90 minuta.

Gosti su poveli preko Kneževića u 13. minutu, ali Voždovac preokreće u drugom poluvremenu.

Krasić poravnava na startu drugog dela igre, da bi u 71. Živojinović doneo 2:1 domaćinu.

Međutim, dva minuta pre kraja Teleoptik uspeva da izjednači na 2:2 i izbori penale.

Posle sedam savršenih serija, igrač Voždovca promašuje u osmoj, a gosti to kažnjavaju i prolaze dalje.

Munjevita osveta na Krovu! Samo nekoliko dana nakon što je Voždovac pobedio Partizan u Humskoj u okviru Superlige, progutao je gorku pilulu protiv mlađeg brata crno-belih, Teleoptika, u Kupu Srbije. Optičari su boljim izvođenjem penala eliminisali Zmajeve iz Kupa, iz takmičenja u kojem je na početku sezone rečeno da jurišaju na trofej – 8:7 (2:2, 1:0).

Neizvestan meč odigrane je u Zaplanjskoj, Teleoptik je izašao hrabro, ne plašeći se ekipe koja je uspela da pobedi Partizan usred Humske. Optičari su i poveli u 13. minutu golom Uroša Kneževića, držali su taj rezultat sve do početka drugog poluvremena, kada je situacija na terenu počela da se menja.

Najpre je Ognjen Krasić izjednačio čim se krenulo s centra, da bi potpuni preokret doneo Živojinović u 71. minutu. Malo ko je verovao da to nije i kraj priče na Krovu, sve je išlo na vodu Voždovca, ali... Golom Čolića tri minuta pre kraja Teleoptik je došao do 2:2 i šanse da preko penala napravi iznenađenje.

I gosti iz Zemuna su uspeli! Sedam serija nije bilo promašaja, ali u osmoj golman Teleoptika je „skinuo“ udarac, a takvu šansu potom momci u plavim dresovima nisu propustili i pogotkom su izborili prolaz u drugu rundu Kupa Srbije.

Proleteru je dvadesetak minuta drugog poluvremena bilo dovoljno da eliminiše Javor, iako je gubio posle prvog dela igre – 2:1 (0:1).

Gosti su poveli golom mladog štopera Pavišića u 42. minutu i činilo se da imaju u rukama proboj u drugu rundu Kupa. Ipak, nastavak je doneo potpuno drugu pesmu na terenu. Proleter je zaigrao na sve ili ništa i osvojio je ceo plen.

Izjednačili su Novosađani u 53. minutu, da bi već u 65. postigli i drugi pogodak, vredan prolaska u narednu fazu takmičenja.

KUP SRBIJE, 1/16 finala:

Budućnost Dobanovci - RADNIČKI NIŠ 1:4 (1:3)
Bratstvo Prigrevica - MLADOST LUČANI 1:3 (1:2)
INĐIJA - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
Napredak - TSC 1:1 (0:1), penalima 3:4
OFK BEOGRAD - Rad 3:2 (2:1)
SINĐELIĆ - Zemun 0:0, penalima 4:2
Zlatibor - VOJVODINA 1:4 (0:2)
OFK BAČKA - Radnički 1923 1:0 (0:0)
ČUKARIČKI - Žarkovo 3:1 (3:0)
MAČVA - Metalac 1:0 (1:0)
SPARTAK - Novi Pazar 2:0 (1:0)
Trajal - RADNIK 2:3 (1:2)

u sredu

Voždovac - TELEOPTIK 2:2 (0:1), penalima 9:10
PROLETER - Javor 2:1 (0:1)
Vodojaža - PARTIZAN 0:6 (0:1)

odloženo za četvrtak

Trepča - Crvena zvezda

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar