Solskjer optužio zvijezde da ga namerno miniraju!

Liverpul bi mogao da mu dođe glave, Nagelsman moguća zamena. . .  Nategnuta situacija nakon poraza od Njukasla. . .

Fudbal 10.10.2019 | 20:40
Solskjer optužio zvijezde da ga namerno miniraju!
Reprezentativna pauza nije mogla da dođe u boljem trenutku za Mančester junajted. Dok konkurencija hvata ozbiljan zalet za predstojeću šampionsku trku, velikan s Teatra snova našao se u situaciji da je na pragu zone ispadanja i beleži možda i najlošiji početak sezone u novijoj klupskoj istoriji.

Zbog svega što se dešava u Junajtedu na tapetu se našao Ole Gunar Solskjer! Nekadašnji golgeter Đavola nalazi se na udaru kritičara koji po hitnom postupku žele njegovu glavu "na tanjiru", a kao glavna zamerka na igru tima ističe se upravo Junajtedova slabost u napadačkoj trećini. Posle odlaska Romelua Lukakua Junajted je ostao samo na Markusu Rašfordu, odnosno nedovoljno afirmisanom Mejsonom Grinvudom kao jedinim napadačkim opcijama, što bi moglo da predstavlja ozbiljan problem u nastavku sezone. 

Dok se javnost pita kakva sudbina čeka Solskjera, britanski tabloid San otkrio je da je situacija u svlačionici Junajteda nakon poraza od Njukasla bila uzavrla, a da je Norvežanin posebno bio kivan na svoje „vodeće zvezde“. Kako se navodi, Solskjer je igračima posle utakmice poručio da su igrali „ponižavajuće“ i da mu je dosadilo da gleda svoj tim kako se spotiče na svakom koraku... Solskjer je imao pik na svoje vodeće igrače, koje je praktično optužio da mu namerno smeštaju otkaz, uprkos tome što je od prvog operativca Eda Vudvorda dobio javnu podršku prošlog meseca.

Junajted se u ovom trenutku nalazi na 12. poziciji tabele Premijer lige, sa čak 15 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Liverpul. Upravo će protiv aktuelnog šampiona Evrope Junajted odigrati prvi meč nakon reprezentativne pauze (20. oktobar, Old Traford), a ostrvski mediji veruju da bi upravo negativan rezultat u ovom susretu mogao da znači i definitivni kraj Solskjerove trenerske ere u Mančesteru.

Britanski Dejli Mejl tvrdi da bi Solskjerov naslednik mogao da bude supertalentovani stručnjak iz Lajpciga Julijan Nagelsman, kao i da su u klubu već počeli da opipavaju puls mladog stratega. Prethodnih dana šuška se i o mogućnosti da u Mančester dođe bivši trener Juventusa Maks Alegri, inače trenutno bez angažmana posle rastanka sa Starom damom.

Solskjer je dobio svega pet od poslednje dvadeset i tri utakmice kao trener Junajteda, a strmoglavi pad počeo je ubrzo pošto je dobio višegodišnji ugovor i poverenje vodećih ljudi...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar