"Utakmica između Zvezde i Trepče je zabranjena!"

Najavljena utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče na teritoriji Kosova i Metohije neće biti održana.  Navijači "pozdravili" policiju: "Zvezda, Srbija, Kosovo Metohija"! Navijači Crvene zvezde doputovali su na administrativni prelaz Jarinje ne bi li pokušali da prođu na teritoriju KiM.

Fudbal 09.10.2019 | 12:31
"Utakmica između Zvezde i Trepče je zabranjena!"
Terzić u džipu, fudbaleri u autobusu; "Imamo zabranu ulaska na Kosovo"! Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je privatnim automobilom predvodio delegaciju kluba do administrativnog prelaza Jarinje.

Iza džipa kojim je upravljao Terzić nalazio se autobus sa fudbalerima Zvezde.

"Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije...", rekao je Terzić medijima i zatvorio prozor svog automobila.

Fudbaleri Zvezde su se uputili ka Kosmetu kako bi odigrali utakmicu Kupa Srbije sa Trepčom iz Kosovske Mitrovice, ali je iz tog kluba saopšteno da je utakmica zabranjena.

Predstavnici kosovskih fudbalskih organa, ali i kosovske policije danima unazad su najavljivali da će blokirati odigravanje ove utakmice na severu pokrajine, što se danas i obistinilo.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde krenuli su ka Kosovu, kao i grupa novinara. Međutim, na administrativnom prelazu Jarinje čekalo ih je: "STOP". Kosovska policija nije izdala dozvolu za ulazak Zvezdinih fudbalera na teritoriju Kosova i Metohije.



Navijači "pozdravili" policiju: "Zvezda, Srbija, Kosovo Metohija"! Navijači Crvene zvezde doputovali su na administrativni prelaz Jarinje ne bi li pokušali da prođu na teritoriju KiM.

Oni su došli da, zajedno sa fudbalerima Crvene zvezde i novinarima, pokušaju da prođu administrativni prelaz Jarinje i podrže svoj klub.

Utakmica Kupa Srbije između Trepče i Zvezde u Zvečanu je otkazana.

Najvatrenije pristalice crveno-belih pesmom su "pozdravile" policiju tzv. Kosova, pevajući: "Oj Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena".

Posle autobusa koji je prevozio novinare beogradskih redakcija, na Jarinje su stigli fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde, a ubrzo i navijači, kako iz Srbije, tako i oni sa teritorije samoproglašene države Kosovo.

Delije su skandirale Srbiji i pevale patriotske pesme, ali velikog efekta nije moglo da bude, jer kosovska policija nije izdala dozvolu za ulazak Zvezdinih fudbalera na teritoriju Kosova i Metohije.

Fudbaleri i trener Vladan Milojević kratko su se zadržali u druženju sa navijačima, fotografisali se za uspomenu, a onda se vratili u autobus i zaputili nazad ka Beogradu.

U međuvremenu je na Jarinje doputovao i prvi čovek šampiona Srbije Zvezdan Terzić koji je naveo da "postoji zabrana ulaska na Kosovo".

To je prethodno potvrdio i direktor FK Trepča Bojan Jakšić.

Zvanično – novinari, fudbaleri i navijači Zvezde se vraćaju za Beograd! Utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Trepče, koja je trebalo da se odigra u Zvečanu, i zvanično je otkazana.



Fudbaleri šampiona Srbije su se oko 11.45 i zvanično zaputili ka Beogradu.

Administracija tzv. Kosova je zabranila ulazak crveno-belima, navijačima i novinarima na teritoriju Kosova i Metohije, a da u tome pripomogne došla je i policija na administrativni prelaz Jarinje.

Prema nezvaničnim informacijama utakmica bi mogla da bude odigrana u četvrtak u Staroj Pazovi.

Zvezdan Terzić na Jarinju: Velika diplomatska pobeda Zvezde i Srbije! Iako Zvezdi nije dozvoljeno da uđe na Kosovo i odigra fudbalsku utakmicu protiv Trepče, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić zaključio je da su "organi Kosova pokazali da ne rade u duhu fer-pleja" i da je sve "samo farsa".

Ljubitelji Crvene zvezde na Kosovu i Metohiji ostali su uskraćeni za gostovanje šampiona Srbije. Odlukom kosovskih vlasti i policije, ekipi Crvene zvezde, kao i grupi navijača, nije bio dozvoljen ulaz na Kosovo, gde je danas u Žitkovcu u opštini Zvečan trebalo da bude odigrana utakmica 1/16 finala Kupa Srbije protiv Trepče.

Na administrativnoj granici Srbije i Kosova, na Jarinju, fudbaleri Crvene zvezde i članovi stručnog štaba pozdravili su se sa kolegama iz FK Trepča.

Autobusu sa igračima Crvene zvezde, ipak, naređeno je da se vrate za Beograd.

"Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka 'Vlade Kosova' i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj", rekao je novinarima generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On kaže da su organi "Kosova" pokazali da je sve samo farsa i ocenio da je ovo "velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde".

"Bez obzira što se na 'Kosovu' pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da sef bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana...  Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, to što je FIFA savetovala da se igra", kaže Terzić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar