Sunovrat velikana...!

Pet godina, devet trenera i pola milijarde minusa! Za svega pet godina na mestu šefa stručnog štaba Milana se smenilo čak devet imena.  Zvanično je: Stefano Pioli je novi trener Milana! Više nema dileme. . .

Fudbal 09.10.2019 | 23:32
Sunovrat velikana...!
Velikan italijanskog i evropskog fudbala još od Masimilijana Alegrija ne može da nađe trajno rešenje, a pomenuti stručnjak je poslednji koji je uspeo da donese titulu šampiona, u sezoni 2010/11.

Posle četiri godine provedene na San Siru, italijanski trener je otišao u Juventus, a na njegovom bivšem poslu je usledila vrteška.

Tokom 2014. godine izmenjali su se Mauro Tasoti, Klarens Sedorf i Filipo Inzagi, a sledeće je za prvog trenera imenovan Siniša Mihajlović.

Srpski stručnjak se u Milanu zadržao nepunu sezonu pošto je otpušten u aprilu 2016. godine i klupa je prepuštena Kristijanu Brokiju.

Trajno rešenje je trebalo da bude Vinčenco Montela, ali ga je 2017. zamenio Đenaro Gatuzo.

Igračka legenda se u Milanu zadržala dve sezone, da bi letos posao preuzeo Marko Đampaolo, koji je otpušten posle samo tri meseca sa skorom od tri pobede i četiri poraza na sedam utakmica.

U nastavku aktuelne sezone posrnuli tim italijanskog velikana, trenutno 13-plasirani na tabeli Serije A, vodiće Stefano Pioli, donedavno trener Fiorentine.

Uz sve to, vredi napomenuti da su italijanski mediji ranije ove godine objavili da je Milan tokom pet godina zabeležio gubitak od gotovo pola milijarde evra.



Milan je sinoć i zvanično smenio trenera Marka Đampaola i tako pripremio teren za dolazak nekadašnjeg kormilara Lacija, Intera i Fjorentine Stefana Piolija. Od danas je ta saradnja i zvanična i to na dve godine.

Rosneri su najpre želeli da umesto Đampaola dovedu Lučana Spaletija, ali kako nisu uspeli da se dogovore oko uslova sa iskusnim stručnjakom izbor je pao na Piolija.
"Klub želi toplu dobrodošlicu Pioliju i njegovim saradnicima i želi im sve najbolje", ističe se na sajtu Milana.

Tako je Piolo preuzeo Milan od Đampaola koji je dobio otkaz posle 111 dana na klupi Rosonera. Pioli je poštovan trener na Apeninima, a vodio je u karijeri Parmu, Kjevo, Bolonju, Lacio, Inter i Fjorentinu.

Navijači Milana nisu baš oduševljeni ovim odabirom kluba jer se Pioli smatra trenerom koji ne spada u sam vrh trenerskog miljea, a za 16 godina koliko radi nije osvojio neku veću titulu.

Ovako je Pioli postao deveti trener Rosonera u poslednjih pet godina, i osmi koji je bio trener oba tima iz Milana, a pored njega su to činili i Leonardo i Đovani Trapatoni, između ostalog.

Milan ima jednu od lošijih sezona u ovom veku, zauzima tek 13. poziciju posle sedam utakmica, ima tri poraza na poslednje četiri utakmice sa devet osvojenih bodova.

Jasno je bilo da su promene neophodne, pa je izbor pao na Piolija. Sada je na njemu da tu nešto učini i oživi Milan.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar