Članovi "Islamske države" biće predati sudu BiH

- Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika "Islamske države" koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

Bosna i Hercegovina 09.10.2019 | 11:25
Članovi "Islamske države" biće predati sudu BiH
"Državljani BiH biće iz Sirije prebačeni u BiH i realizacija tog projekta je u toku. Riječ je o licima za koje je BiH prethodno raspisala potjernicu i određen im je pritovor, tako da će nakon njihovog prihvata biti predati Tužilaštvu i Sudu BiH. Očekuje se da će sa njima biti i dijete od tri godine bez roditelja", istakao je Mektić.

On je naveo da je "sve utvrđeno", ali da ne želi da govori o datumu njihove deportacije.

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH nisu željeli potvrditi ovu informaciju s ciljem, kako kažu, zaštite procesa i policijskih službenika.

Prema pisanju "Avaza", devet bivših pripadnika "Islamske države", koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana biće deportovani iz Sirije u BiH.

Za šestoricom njih raspisana je crvena Interpolova potjernica.

Među njima je i Hamza Labidi, Senad Кasupović, Jasmin Кeserović, Emir Ališić, a nezvanično, trebalo bi da bude isporučen i Armin Abdulah Čurt.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

R

09.10.2019 11:53

I bice oslobodjeni od nakaradnog suda tzv beiha kao i svi ostali teroristi koji su ubijali Srbe na teritoriji bivse beiha pa su oslobodjeni.

ODGOVORITE
Name

Re R

09.10.2019 19:08

Ne samo da su oslobodjeni ti koji su ubijali Srbe vec i nagrađeni......