Kup: Praznik u Šumadiji...!

Šansa za Lutovca, Gigića, Vujačića. . .  Crno-beli ne bi smeli da imaju problema na početnoj prepreci u Kupu Srbije, iako će igrati u kombinovanom sastavu, bez dosta nosilaca igre.

Fudbal 09.10.2019 | 11:48
Kup: Praznik u Šumadiji...!
Gazio je Partizan strojevim korakom i u Ligi Evrope i u Superligi mesec dana, ali se proteklog vikenda vratio tri unazad. Poraz od Voždovca naterao je Sava Miloševića da prizna kako je borba za titulu izgubljena, međutim, ako ne može da se trka sa Crvenom zvezdom u prvenstvu, možda može Parni valjak na drugom koloseku da pokaže koliko je brz.

Branilac trofeja gostovanjem u Grošnici (15.00), u okolini Kragujevca, počinje odbranu trofeja u Kupu Srbije, takmičenju koje je osvajao četiri puta uzastopno, a ukoliko u tome uspe još jednom, postaće rekorder na prostoru bivše Jugoslavije.

Crno-beli ne bi smeli da imaju problema na početnoj prepreci, iako će igrati u kombinovanom sastavu, bez dosta nosilaca igre. Sigurno izostaju reprezentativci Miletić, Strahinja i Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Šćekić, Natho, Suma, Asano. Pošteđeni napora biće Tošić (povreda), Ostojić, Stojković, izvesno i Brežančić.

"Kup je izuzetno važan za nas iz dva razloga. Prošle sezone smo imali dosta uspeha u njemu. Na neki način je spasavao Partizanovu sezonu ili sezone u prethodnim godinama. Moramo i ove godine maksimalno da se posvetimo ovom takmičenju. Drugi razlog je to što ćemo igrati sa ekipom i igračima koji nisu igrali puno u dosadašnjem toku sezone i to će biti prava provera da pokažu koliko možemo da računamo za njih u narednom periodu. Bez obzira na snagu protivnika, za nas je ova utakmica jako bitna i takav će biti i pristup", poručio je Milošević.

Očekuje se i da šansu među stativama dobije rezervni golman Nemanja Stevanović, a biće, verovatno, prilika da navijači na delu vide letnje novajlije poput Lutovca, Pešukića, Vujačića, Gigića, koji su imali skromnu minutažu u dosadašnjem toku sezone.

Da nije bilo tog poraza od Zmajeva, ciklus između dve reprezentativne pauze bi mogao bi se smatrati idealnim za Partizan. Ovako, saplitanje u šampionskoj trci utiče i na psihu igrača, pa je potrebna reakcija. Povoljna okolnost za Miloševića je što deluje da mu tim u poslednje vreme bolje igra u gostima, jer je slavio na sva četiri meča van svog stadiona, pritom je dao ukupno 11 golova.

Takva efikasnost trebalo bi da bude dovoljna da se savlada Vodojaža. Ipak je u pitanju ekipa iz četvrtog ranga takmičenja, osmoplasirani tim šumadijsko - raške zone. To što je osvojila Kup regiona Zapadne Srbije trebalo bi da izazove samo upozorenje, ne i strah kod crno-belih.

VODOJAŽA - PARTIZAN (15.00)

VODOJAŽA (4-2-3-1): Živak - Đurić, Komatina, Todorović, Đokić - Mijaličić, Vuković - Sretenović, Jekić, Nedeljković - Vasiljević.

PARTIZAN (4-1-4-1): Stevanović - Pešukić, Vujačić, Dinga, Urošević - Smiljanić - Lutovac, Lakčević, Ivanović, Marković - Gigić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar