Zavod za zapošljavanje Srpske od Bobar banke potražuje 17 miliona KM

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske od Bobar banke u stečaju potražuje više od 17 miliona KM, a pripremno ročište po tužbi Zavoda danas je održano u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

Republika Srpska 08.10.2019 | 20:00
Zavod za zapošljavanje Srpske od Bobar banke potražuje 17 miliona KM
Tužba Zavoda odnosi se na nepriznatu kamatu od strane stečajnog upravnika Bobar banke u iznosu od 4,8 miliona KM. Kada se tome doda priznato potraživanje od 12,3 miliona, onda taj iznos premašuje 17 miliona KM.

Na današnjem ročištu obrazloženo je da su prijavljene zakonske zatezne kamate svrstane u niži isplatni red, što je i bio povod za tužbu.

Advokat Zavoda Svjetlana Pržulj rekla je da ostaje kod postavljenog tužbenog zahtjeva, predloživši sudu da utvrdi da je potraživanje povjerioca u iznosu od 4,8 miliona osnovano, te da naloži Bobar banci da se pomenuti iznos razvrsta u prioriteta namirenja.

Advokat Bobar banke Vladimir Milošević osporio je tužbeni zahtjev po osnovu i visini.

“Zakon o bankama reguliše pitanje isplate obaveza u likvidacionom i stečajnom postupku u bankama po tačno utvrđenim isplatnim redovima, tako da zakon ni u jednom dijelu ne predviđa da se za vrijeme likvidacije i stečaja isplaćuje zakonska zatezna kamata. Isplatni redovi u likvidaciji i stečaju banke potpuno su identični.

Eventualna primjena zakonske zatezne kamate u likvidaciji i stečaju bi, praktično, povjerioce iz petog ili šestog isplatnog reda dovela u neravnopravan položaj u odnosu na povjerioce iz trećeg ili četvrtog isplatnog reda”, naveo je Milošević.

On je predložio sudu da odbaci tužbu ili da odbije tužbeni zahtjev Zavoda u cjelosti.

U nastavku suđenja biće razmotreni materijalni dokazi koje su priložile strane u postupku.

(Capital)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bankar

08.10.2019 18:05

sve je te pare, kao i ostale i iz banke Srpske, pokupio Dodik putem ekspert mafijaša.

ODGOVORITE
Name

lukavica

08.10.2019 21:07

Sad hoce tih para da se docepa Miko Vujicic i Svjetlana Przulj. Samo do kraja dol u zatvor ne zaglavite

ODGOVORITE